Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο για το αρχιτεκτονικό «Water Garden» του Junya Ishigami

Βραβείο για το αρχιτεκτονικό «Water Garden» του Junya Ishigami

Ο Junya Ishigami εγκαινίασε πριν δύο καλοκαίρια το έργο διαμόρφωσης τοπίου «Art Biotop Water Garden» στους πρόποδες των ορέων Nasu στην Ιαπωνία, αλλά το ποιητικό φυσικό τοπίο που διαμόρφωσε βραβεύτηκε προσφάτως με το Βραβείο Obel

Ο Junya Ishigami εγκαινίασε πριν δύο καλοκαίρια το έργο διαμόρφωσης τοπίου «Art Biotop Water Garden» στους πρόποδες των ορέων Nasu στην Ιαπωνία, αλλά το ποιητικό φυσικό τοπίο που διαμόρφωσε βραβεύτηκε προσφάτως με το Βραβείο Obel.

Το πρότζεκτ του Ishigami απαιτούσε -όπως ο ίδιος εξηγεί σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του- τη μετακίνηση ενός ολόκληρου δάσους, δέντρο το δέντρο. Το «Water Garden» καλεί τόσο τους επισκέπτες εκεί όσο και τους επαγγελματίες στον τομέα της αρχιτεκτονικής να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση και σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον. «Η αρχιτεκτονική του Ishigami είναι η αρχιτεκτονική του χώρου, όχι του αντικειμένου, κάτι το οποίο είναι παρέκκλιση από τη συμβατική αρχιτεκτονική. Απορρίπτει την αρχιτεκτονική ως μια χτισμένη, χρηστική δομή, αντιστρέφοντας τη συνήθη πρακτική «πρώτα το κτήριο, μετά το τοπίο». Αν μη τι άλλο, το πρότζεκτ «Water Garden» του Ishigami μας κάνει να αναρωτιόμαστε: είναι αυτό αρχιτεκτονική, είναι αρχιτεκτονική τοπίου ή, τέχνη;» σχολίασε η Martha Schwarz, πρόεδρος της επιτροπής του Βραβείου Obel.

Το Βραβείο Obel -δόθηκε για πρώτη φορά- είναι ένα καινούργιο διεθνές βραβείο για αρχιτεκτονικό επίτευγμα που θα δίνεται ετησίως από το Henrik Frode Obel Foundation, το οποίο ίδρυσε ο φιλότεχνος Δανός επιχειρηματίας Henrik Frode Obel (1942-2014). Το βραβείο έχει στόχο να τιμήσει πρόσφατες – των τελευταίων πέντε χρόνων – και εξαιρετικές συνεισφορές αρχιτεκτονικής στην ανθρώπινη εξέλιξη, σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024