Λέκκας στο MEGA: Μπαίνουμε σε νέα εποχή, στο δόγμα αντιμετώπισης πολλαπλών κινδύνων
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σε Πάργα και Σαντορίνη και πώς αυτές αποκωδικοποιούνται
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σε Πάργα και Σαντορίνη και πώς αυτές αποκωδικοποιούνται.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ο αριθμός των σεισμών στην Πάργα δικαιολογείται, αφού τον προηγούμενο μήνα έγινε ο μεγάλος σεισμός των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σεισμοί εντάσσονται επομένως, στη μετασεισμική ακολουθία, η οποία εξελίσσεται ομαλά.
Όσον αφορά τη Σαντορίνη, ο σεισμός πραγματοποιήθηκε στα νοτιοανατολικά του νησιού. Αυτό σημαίνει πως δε σχετίζεται με το ηφαίστειο και δεν είναι ανησυχητικός ώστε να δώσει μεγάλο σεισμό. Αν ο σεισμός γινόταν μέσα στην Καλντέρα ή στα βορειοδυτικά του νησιού, τότε θα μπορούσε να συνδυαστεί με το ηφαίστειο και θα ήταν ανησυχητικός.
«Με βάση τα παγκόσμια δεδομένα για τη διασπορά της επιδημίας του κοροναϊού, εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή που πρέπει να προσαρμόσουμε το δόγμα αντιμετώπισης κίνδυνων σε δόγμα αντιμετώπισης πολλαπλών κινδύνων», δήλωσε ο κ. Λέκκας και υποστήριξε πως γίνεται σχεδιασμός για μικτή διαχείριση κρίσεων.
- Ευάγγελος Αβέρωφ – Τοσίτσας: Η πάλη ήταν τοπική, το παιχνίδι ήταν παγκόσμιο
- Πυρετός των data center στην Ανατολική Αττική – Κάτοικοι ανησυχούν για ενέργεια και νερό
- Τεχνητή νοημοσύνη: Οι ανάγκες για ενέργεια βάζουν ξανά μπρος τα φουγάρα των «βρόμικων» καυσίμων
- ΗΠΑ: «Θα λογοδοτούμε σε όλους τους Νεοϋορκέζους» – Ο Μαμντάνι για τη φορολογία των πλουσίων
- Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ο Γουίλ Σμιθ – «Ήταν μια τραυματική εμπειρία»
- Ένα μήνα εκτός δράσης ο Βαλαντσιούνας στους Νάγκετς



