Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «πάρτι» του ΣΥΡΙΖΑ με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και το φιάσκο με τα voucher

Το «πάρτι» του ΣΥΡΙΖΑ με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και το φιάσκο με τα voucher

Από το συγκεκριμένο υπουργείο πέρασε η μορφή που λέγεται Σκουρλέτης, κατά την πρώτη φάση της κυβέρνησης. Ακολούθησε για μία διετία ο τεράστιος Γιώργος Κατρούγκαλος, φίλος μου, και έκλεισε τη σεμνή παρέλαση το αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Εφη Αχτσιόγλου

Τώρα που όσο να πεις κατακάθισε κάπως ο κουρνιαχτός από το φιάσκο με τα voucher του κυρίου Βρούτση για την επιμόρφωση των νέων επιστημόνων, ήρθε η ώρα να πούμε ότι αυτή η διαδικασία δεν ήταν κάτι άγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έπεσαν τ’ ανάσκελα, με το που πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίθεται να δώσει 600 ευρώ σε κάθε νέο επιστήμονα υπό τη μορφήν voucher. Οχι. Και δεν έπεσαν κάτω επειδή την ίδια μέθοδο είχαν χρησιμοποιήσει και εκείνοι, και μάλιστα προεκλογικά.

Ο Βρούτσης, στην απόγνωσή του από τις απανωτές καρπαζιές που εισπράττει (ανάλογες σε αριθμό με αυτές που έτρωγε στο σινεμά ηθοποιός ονόματι Τζανετάκος, τον οποίο όποιος τον έβρισκε μπροστά, έφταιγε – δεν έφταιγε, του έχωνε κι από μία), ισχυρίζεται ότι στο πρώτο 5μηνο του 2019, το 5μηνο προ των εκλογών δηλαδή, είχαν δοθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα για την επιμόρφωση και τη διά βίου μάθηση 50 εκατομμύρια ευρώ. Και πως στα τα 4½ χρόνια διακυβέρνησης από το κόμμα της χαράς, υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του «πεντακαθαρίδη» Αλέξη, δόθηκαν με την ίδια μέθοδο για την επιμόρφωση περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Συγγνώμη, από το συγκεκριμένο υπουργείο πέρασε η μορφή που λέγεται Σκουρλέτης, κατά την πρώτη φάση της κυβέρνησης. Ακολούθησε για μία διετία ο τεράστιος Γιώργος Κατρούγκαλος, φίλος μου, και έκλεισε τη σεμνή παρέλαση το αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Εφη Αχτσιόγλου. Γιατί δεν λένε κάτι για το θέμα αυτό; Ψεματα είναι όσα υποστηρίζει ο Βρούτσης; Προσπαθεί να αμυνθεί ή υπάρχει και κάποια αλήθεια πίσω από όλα αυτά άραγε; Για να μας φωτίσει κάποιος, παρακαλώ…

…και ο πανικός

Ωστόσο μόνο από το γεγονός ότι κατάφεραν με μαεστρία να στριμώξουν την κυβέρνηση τόσο σκληρά συμπεραίνει κανείς ότι για άλλη μια φορά τα επικοινωνιακά κόλπα ΣΥΡΙΖΑ νίκησαν κατά κράτος τους κυβερνητικούς επικοινωνιακούς μηχανισμούς.

Τη στιγμή δε που – ακούστε και αυτό – τα 50 εκατ. που διανέμονταν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετησίως τα καρπούνταν περί τα 100 «ημέτερα» ή «κοντά μας» τέλος πάντων ΚΕΚ. Του κόμματος ή κοντά στο κόμμα δηλαδή. Που είχαν την πρόνοια να ρίξουν και μια ματιά στις μεταφράσεις με τον Google translator και δεν τα ανέβαζαν κατευθείαν στο Διαδίκτυο όπως τους τα έδινε ο αυτόματος μεταφραστής, αποφεύγοντας έτσι τις βλακείες τύπου «Σκοιλ Ελικικου».

Ετούτοι εδώ οι σημερινοί που παθαίνουν πανικό, και ψυχική και νοητική σύγχυση κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ τούς την πέφτει επικοινωνιακά, θα χρησιμοποιούσαν 400 σχεδόν Κέντρα Επιμόρφωσης. Φίλοι; Φίλοι. Κολλητοί; Κολλητοί. Αλλά 400, όχι 100. Περισσότερα στόματα, μικρότερο κομμάτι από την πίτα. Λιγότερα στόματα, μεγαλύτερα κομμάτια – νόμος.

Ομως πάνω στον πανικό τους και με τον φόβο στην καρδιά ότι τους έπιασαν με τη γίδα στον πλάτη, ξέχασαν να αναφέρουν οτιδήποτε από αυτό το πάρτι που γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ξέχασαν να πουν και το αυτονόητο, ότι δεν είναι η ΝουΔου αυτή που ανακάλυψε την πυρίτιδα της επιμορφωτικής κατάρτισης. Την είχε ανακαλύψει και ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και άλλοι κατά το παρελθόν) και την είχε χρησιμοποιήσει χωρίς αναστολές…

Οχι, να τα λέμε και αυτά…

Πικρή γεύση

Επίσης να επαναλάβω και κάτι το οποίο έχω ξαναγράψει, άλλα θα το πω υπό τύπον υπενθύμισης, προς την ακμάζουσα αυτή την περίοδο διακυβέρνηση Μητσοτάκη: η μονοθεματικη ενασχόληση με τον κορωνοϊό είναι μεν αποτελεσματική όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις (η καινούργια της Kappa Research δίνει στην κυβέρνηση αποδοχή πάνω από 75% και διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ 18 μονάδες…) αλλά οι δημοσκοπήσεις είναι απλώς μια φωτογραφία της στιγμής. Οτι χρειάζεται μια ευρύτερη εποπτεία στο σύνολο του κυβερνητικού έργου, διότι μπορεί να υπάρξουν στραβές, οι οποίες να ρίξουν το σύστημα στα βράχια – π.χ. voucher Βρούτση. Για το οποίο θέμα, χθες διάφοροι υπουργοί που μου τηλεφώνησαν για τα Χρόνια Πολλά επαίρονταν ότι «η καίρια αντίδραση του Πρωθυπουργού έσωσε την παρτίδα».

Μπορεί και να την έσωσε ως έναν βαθμό, δεν είμαι σε θέση να το εκτιμήσω τώρα. Αλλα αυτό που μπορώ να εκτιμήσω και θα το επισημάνω και ας μην αρέσει, είναι ότι αυτό που έμεινε στον κόσμο δεν είχε καλή γεύση. Για πρώτη φορά στο 10μηνο της διακυβέρνησης δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι «μ’ αυτά τα voucher του υπουργείου Εργασίας «κάτι» έγινε, «κάτι» κρύβεται από πίσω»…

Επουσιώδες θέμα ίσως, αλλά δεν χρειάζονται πολλά επουσιώδη για να τιναχτεί στον αέρα μια προσπάθεια ανάκαμψης. Αρκούν ένα – δύο για να φτιάξουν τη θολή εικόνα…

Σκοτεινά νερά

Και ναι, ήρθε η ώρα να συμφωνήσω με τον Χρηστάρα τον Σπίρτζη (Θεέ μου, πόσο χαμηλά θα πέσω ο άνθρωπος; αναρωτιέμαι!), ο οποίος προσέφυγε, και πολύ σωστά, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά, διότι την προηγούμενη εβδομάδα, στο επίσημο site της κυβέρνησης – το gov.gr – αναρτήθηκαν γελοιογραφίες του προέδρου Αλέξη, του προέδρου Παυλόπουλου και διαφόρων άλλων.

Κάποιος ανόητος εκ των χειριστών της ιστοσελίδας το διέπραξε, και καλά κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση που διαμαρτύρεται και ζητάει να γίνει έρευνα και να καταλογιστούν ευθύνες, γιατί στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης μπαίνουν καθημερινά χιλιάδες χρήστες που ζητούν πληροφορίες ή εκδίδουν χαρτιά που τους αφορούν.

Βέβαια, δεν ξέρω τι θα κάνει η Εισαγγελία. Αν υιοθετήσει τη μήνυση του Σπίρτζη, μπαίνουμε σε πολύ βαθιά, αχαρτογράφητα που λένε, νερά. Θα πρέπει για να ασκήσει διώξεις να τεκμηριώσει νομικά ότι μια γελοιογραφία, του Χαντζόπουλου ας πούμε, προσβάλλει ή αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα. Οπότε ποιο είναι θα είναι το επόμενο βήμα; Θα διωχθεί ο Χαντζόπουλος γιατί σκιτσάρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έτσι, και όχι αλλιώς; Βαθιά, σκοτεινά, νερά, Χρηστάρα…

Φρένο στην παρανομία

Ημουν εξ εκείνων που είχαν αγωνιστεί για να μη νομιμοποιηθεί το έκτρωμα του ξενοδοχείου με τους δέκα ορόφους, στην οδό Φαλήρου, στις υπώρειες της Ακρόπολης. Και χαίρομαι ειλικρινά που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε περί τις 10 ώρες, αποφάσισε τελικά το σωστό: να υποχρεωθεί η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου να «κατεβάσει» το ύψος του κτιρίου κατά δύο ορόφους, ώστε η θέα προς τον Ιερό Βράχο να είναι χωρίς προσκόμματα.

Η χαρά μου είναι διπλή, γιατί με τη χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ, στην ουσία δίνεται «γραμμή» για την κατασκευή και του δεύτερου ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή, επί της οδού Μισαραλιώτου, το οποίο πλέον υποχρεούται να συνταχθεί με την απόφαση, και με τον τρόπο αυτό να πάψει άλλη μια παρανομία – έργο αποκλειστικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και να αναγνωριστεί, παρακαλώ, ο αγώνας υπέρ της νομιμότητας που έδωσε για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη…

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024