Απολαύστε την βόλτα σας στο πάρκο με τις απαραίτητες προφυλάξεις!

Πάρκο για μοναχικούς περιπάτους

Το στούντιο Precht, που εδρεύει στην Αυστρία, έχει σχεδιάσει ένα πάρκο με λαβύρινθο χωρισμένο από ψηλούς φράκτες που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνική απόσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Chris Precht, ιδρυτής του στούντιο Precht, σχεδίασε το Parc de la Distance παρακολουθώντας πολλούς δημόσιους, εξωτερικούς χώρους σε όλο τον κόσμο να κλείνουν λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

«Το έργο ξεκίνησε λόγω της πανδημίας», αποκάλυψε ο ιδρυτής σε συνέντευξη του.

«Πώς θα μοιάζει ένα πάρκο και πώς θα λειτουργούσε εάν παίρνει τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης ως κατευθυντήρια γραμμή σχεδιασμού. Και τι μπορούμε να μάθουμε από έναν χώρο όπως αυτός που εξακολουθεί να έχει αξία μετά την πανδημία», συνέχισε.

Το πάρκο θα είχε πολλές διαδρομές χωρισμένες με φράχτες πλάτους 90 εκατοστών για να διατηρήσει μια ασφαλή φυσική απόσταση μεταξύ των επισκεπτών του. Η τακτοποίηση των διαδρομών σε μοτίβο στροβιλισμού σε σχήμα δακτυλικού αποτυπώματος δημιουργεί πολλές διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα.

Καθένα από τα μονοπάτια στρωμένα με χαλίκι κόκκινου γρανίτη θα έχει μήκος περίπου 600 μέτρα και θα «κατευθύνουν»επισκέπτες από την άκρη του πάρκου προς το κέντρο, όπου θα βρίσκονταν συντριβάνια και πίσω.

View this post on Instagram

🌳 EEN PARK VOOR ‘OUTDOOR SOCIAL DISTANCING’ | Parc de la Distance ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De Oostenrijkse designstudio Precht heeft een bijzonder park ontworpen, dat is ingericht om afstand te kunnen houden tijdens de pandemie. Het doolhofachtige park heeft hoge heggen waardoor mensen gescheiden zijn van elkaar. De heggen zijn 90 cm breed en creëren volgens oprichter Chris Precht een veilige fysieke afstand tussen bezoekers. Het park heeft talrijke routes die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden, door de wervelende paden in vingerafdruk-vorm. Elk van de rood-granieten grindpaden zou ongeveer 600 meter lang zijn en bezoekers naar de rand van het park brengen en vervolgens weer terug bij waar ze gestart zijn. Poorten bij de in- en uitgangen van de routes, die ongeveer in 20 minuten te lopen zijn, zouden aangeven of de route vrij of bezet is. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ‘‘[…] I think this pandemic has taught us that we need more places to get away.’’ – Chris Precht ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 💡 Parc de la Distance is een van de vele voorstellen voor het inrichten van de publieke ruimte tijdens de viruscrisis, maar ook met oog op de toekomst. Hoewel het park is ontworpen om veilige fysieke afstand te kunnen bewaren, ziet Precht ook voordelen voor na de pandemie. Het park kan dan bijvoorbeeld worden gebruikt om even te ontsnappen aan het lawaai en de drukte van de stad en even alleen te kunnen zijn in een natuurlijke omgeving. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ❓Wat denk jij van dit ontwerp? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📍 Gespot in #Wenen ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷 Beelden van studio Precht ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #parcdeladistance #socialdistancing #buiten #natuur #park #afstand #corona #ikblijfthuis #trendonderzoek #makingsenseoftrends #fontysils #dagelijkseinspiratie #innovatie

A post shared by 𝗺𝗮𝗸𝗶𝗻𝗴 𝘀𝗲𝗻𝘀𝗲 (@makingsense.oftrends) on

Οι πύλες στις εισόδους και τις εξόδους σε καθεμία από τις διαδρομές, η οποία θα διαρκούσε περίπου 20 λεπτά, θα έδειχνε εάν μια διαδρομή καταλαμβάνεται ήδη.

Γράψτε το σχόλιο σας