Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα: Μαζεύουν υπογραφές για να κάνουν Ανάσταση στις εκκλησίες

Πάσχα: Μαζεύουν υπογραφές για να κάνουν Ανάσταση στις εκκλησίες

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της χώρας συλλέγουν διαδικτυακά υπογραφές για να επιτραπεί το άνοιγμα των ναών για τους πιστούς το βράδυ της Ανάστασης

Μπορεί οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στις εκκλησίες να γίνονται αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς –μέτρο μάλιστα το οποίο αναμένεται να παραταθεί εντός της ημέρας μέχρι τις 28 Απριλίου– ωστόσο κάποιοι έχουν εκφράσει ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους και ζητούν είσοδο στους ιερούς ναούς το βράδυ της Ανάστασης με σειρά προτεραιότητας.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της χώρας συλλέγουν διαδικτυακά υπογραφές για να επιτραπεί το άνοιγμα των ναών για τους πιστούς το βράδυ της Ανάστασης.

Σε ανακοίνωσή τους, διερωτώνται πώς είναι δυνατόν να μην μπορούν να εφαρμοστούν για τους ναούς τα μέτρα που ισχύουν για τα καταστήματα τροφίμων και τις τράπεζες.

«Θέλουμε να κάνουμε Ανάσταση στο «Σπίτι» μας» αναφέρουν, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival.gr. Μάλιστα, δημιούργησαν και σχετικό βίντεο με αφορμή τη συλλογή υπογραφών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία απευθύνονται προς τον ελληνικό λαό και τον καλούν να σκεφθεί με την απλή λογική: Γιατί έκλεισαν τα Σπίτια μας, οι Ιεροί Ναοί; Γιατί να μην εφαρμοστούν και στους Ιερούς Ναούς τα μέτρα που εφαρμόζονται στις Τράπεζες και στα καταστήματα τροφίμων; Πώς νοείται στην Ελλάδα να ισχύει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που σε άλλες ομόδοξες χώρες επιτρέπεται η λειτουργία των Ναών με τη συμμετοχή των πιστών; Ζητούμε να κάνουμε Ανάσταση με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα στους Ιερούς Ναούς, τα Σπίτια μας».

Το σχετικό βίντεο:

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024