Στρασβούργο : Το Ευρωκοινοβούλιο μετατρέπεται σε «στρατηγείο» κατά του κοροναϊού
Τα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα φιλοξενήσουν ένα κέντρο ελέγχου και ένα κέντρο διαβουλεύσεων και συσκέψεων για τον κοροναϊό, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν
Τα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα φιλοξενήσουν ένα κέντρο ελέγχου και ένα κέντρο διαβουλεύσεων και συσκέψεων για τον κοροναϊό, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν.
«Καταστήσαμε δυνατό μαζί με τον πρόεδρο Νταβίντ Σασόλι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διαμορφώσει τα κτίριά του στο Στρασβούργο, την περίοδο της κρίσης, σε ένα κέντρο ελέγχου και ένα κέντρο διαβουλεύσεων για τον κοροναϊό», δήλωσε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα της περιφέρειας Dernieres Nouvelles d’Alsace (DNA).
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Νταβίντ Σασόλι είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι «έθεσε στις αρχές των Βρυξελλών το δικό μας κέντρο ιατρικής περίθαλψης στους ασθενείς και ένα στόλο 100 οχημάτων» και ότι είναι «έτοιμος να κάνει το ίδιο για τα κέντρα μας στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο, εάν τα χρειάζονται».
Παρότι το κοινοβουλευτικό έργο γίνεται σε μεγάλο βαθμό στις Βρυξέλλες, η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ορίζεται στις συνθήκες της ΕΕ, βρίσκεται στο Στρασβούργο, αλλά οι βουλευτές βρίσκονται εκεί μόνο για τις συνόδους της ολομέλειας, μία εβδομάδα το μήνα. Αυτές του Μαρτίου και του Απριλίου κατ ‘εξαίρεση δεν πραγματοποιήθηκαν στο Στρασβούργο λόγω της επιδημίας κοροναϊού, η οποία πλήττει ιδιαίτερα την Αλσατία.
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442