Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στον Ευαγγελισμό προκειμένου να διαλύσουν την συγκέντρωση των υγειονομικών, εμπεριείχε το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης

«Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να «τιμήσει τους ήρωες».

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό.

Τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα.

Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπλίτευσης .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαίρει την αυταπάρνηση και αυτοθυσία του προσωπικού του ΕΣΥ τονίζοντας ότι «αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης».

«Όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι.

Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, είναι στο πλευρό τους» καταλήγει στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ένταξη στα ΒΑΕ

Την ένταξη των εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ζήτησε εκ νέου η Φώφη Γεννηματά στο δικό της μήνυμα.

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας σε όλο το υγειονομικό προσωπικό. Ειδικά στο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αλλά και να θυμίσουμε και στην Κυβέρνηση ότι ακόμη δεν έχει κάνει το χρέος της απέναντι σε όλους αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για τη δική μας ζωή: Τώρα έκτακτο επίδομα όσο διαρκεί η κρίση και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στήριξη στον αγώνα γιατρών και νοσηλευτών

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε σήμερα, το «Θριάσιο Νοσοκομείο», στο πλαίσιο της «μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία», που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ο γραμματέας του ΚΚΕ παρευρέθηκε στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στο «Θριάσιο Νοσοκομείο», στην είσοδο του νοσοκομείου, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

«Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη, τη συμπαράστασή μας και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη μεγάλη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα σας. Απαιτούμε μαζί σας να γίνουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλων υγειονομικών, βοηθητικού προσωπικού. Να γίνει εδώ και τώρα η επίταξη της ιδιωτικής υγείας, των κλινών, των κλινικών, των ΜΕΘ, των κρεβατιών, οι γιατροί της ιδιωτικής υγείας, επίσης, να ενταχθούν στον κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό και βεβαίως να παρθούν μέτρα προστασίας για τους νοσηλευτές που κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια. Δεν μας αρκούν τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες για αυτόν τον τιτάνιο αγώνα σας, θέλουμε, απαιτούμε, μέτρα εδώ και τώρα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως το ΚΚΕ κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση ορισμένων μόνο δημοσιογράφων, ορισμένων καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών που στέκονται ενάντια στον δίκαιο αγώνα των νοσηλευτών.

«Μένουμε δυνατοί, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί. Αυτό είναι το σύνθημά μας, κάθε μέρα, κάθε ώρα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Κρατούν τη χώρα ζωντανή

Τη στήριξη του στον αγώνα των γιατρών και νοσηλευτών εκφράζει το ΜέΡΑ25, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στον Ευαγελισμό.

«Το ΜέΡΑ25 στέκεται δίπλα σε όσους δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή» είναι το μήνυμα από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας