Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Παγκόσμια Μέρα Υγείας : Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας στις 7 Απριλίου

Κοροναϊός – Παγκόσμια Μέρα Υγείας : Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας στις 7 Απριλίου

Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την στήριξη της δημόσιας υγείας έχει ανακηρύξει την αυριανή Παγκόσμια Μέρα Υγείας η ΟΕΝΓΕ διοργανώνοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις σε συνθήκες πανδημίας του κοροναϊού στα νοσοκομεία της χώρας. Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή μας είναι το σύνθημα των αυριανών κινητοποιήσεων. Συμμετέχουν δεκάδες εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς. Τι έχει προγραμματιστεί για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την στήριξη της δημόσιας υγείας έχει ανακηρύξει την αυριανή Παγκόσμια Μέρα Υγείας η ΟΕΝΓΕ διοργανώνοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις σε συνθήκες πανδημίας του κοροναϊού στα νοσοκομεία της χώρας.

Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή μας

Σύνθημα των νοσοκομειακών γιατρών ενόψει των κινητοποιήσεων της Τρίτης 7 Απριλίου είναι: «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».

Στο πλαίσιο αυτό το τρίπτυχο των αιτημάτων που διεκδικούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και με αφορμή τον κοροναϊό είναι:

Πρώτον: Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Δεύτερον: Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τρίτον: Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

Με άρωμα Τσε Γκεβάρα

Μάλιστα στο κάλεσμα των νοσοκομειακών γιατρών για τις αυριανές κινητοποιήσεις η ΟΕΝΓΕ γίνεται αναφορά στη φράση του επαναστάτη και γιατρού Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ότι «η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη».

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί σε συνέντευξη τύπου που είχαν δώσει την 1η Απριλίου είχαν καταγγείλει την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τερτίπια και μιλούσαν για 30000 οργανικά κενά στο ΕΣΥ που δεν μπορούν να καλύψουν οι 4000 προσλήψεις συμβασιούχων.

Επίσης πάγιο αίτημά τους είναι η δημιουργία 3500 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ στο δημόσιο σύστημα υγείας αντί των μόλις 902 και εκ των οποίων μόλις οι 247 αποκλειστικά για τον κοροναϊό που διαθέτει η κυβέρνηση.

Επίσης οι γιατροί επιμένουν πως από το υγειονομικό υλικό που παραλαμβάνει η κυβέρνηση ελάχιστο από αυτό, που είναι απαραίτητο για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, φτάνει στα νοσοκομεία και μάλιστα όχι σε όλα.

Ήδη εδώ και μια εβδομάδα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), είχε καλέσει τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα, τους Συλλόγους Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλους φορείς να προχωρήσουν αύριο Τρίτη σε αγωνιστικές παρεμβάσεις με κάθε πρόσφορο τρόπο, σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις, σε συνεντεύξεις Τύπου κ.α. προκειμένου να στηριχτούν τα παραπάνω αιτήματα.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας στην Αττική

Ειδικότερα στην Αττική αναμένονται οι εξής κινητοποιήσεις αύριο Τρίτη:

Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, θα πραγματοποιήσει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου στην 1 μ.μ.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα προχωρήσει σε ανοιχτή γενική συνέλευση στις 8 το πρωί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν» θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο αίθριο και το προαύλιο του νοσοκομείου 8-10 το πρωί.

Στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», με απόφαση του Σωματείου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου.

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», θα γίνει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με απόφαση της συνέλευσης γιατρών θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Στο ΨΝΑ Δαφνί, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Επίσης παρεμβάσεις σε δομές Υγείας στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας οργανώνουν σωματεία και φορείς στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα και στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στην πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και Κέντρα Υγείας της περιοχής (Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Μαγούλα, Ελευσίνα).

Στο Περιστέρι, η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων καλεί σε κινητοποιήσεις στις 9 πμ, στο ΙΚΑ Περιστερίουκαι στις 10 πμ στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε 5 Κέντρα Υγείας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Παρέμβαση στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο του δήμου της Αθήνας όπου 23 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, συμμετέχοντας στην ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία.

Πειραιάς

Στον Πειραιά, τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ την Τρίτη 7 Απρίλη, εκφράζουν σωματεία και καλούν στις 06:30 στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», στις 10:00 στο Τζάνειο και στις 12.00 στο Γ. Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Θεσσαλονίκη

Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης αποφάσισε συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία και κεντρική δράση στο Ιπποκράτειο 8-10 το πρωί.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», θα αναρτήσει πανό στις 8 το πρωί.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ δίνει ραντεβού για κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου στις 8.30 π.μ..

Στην πύλη του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», στις 9 π.μ. για ανάρτηση πανό.

Στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» θα υπάρξει συγκέντρωση στην πύλη.

Ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στο ΨΝΘ και στο «Παπαγεωργίου».

Εθελοντικές αιμοδοσίες

Δεκάδες εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα έχουν στείλει μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις για τη στήριξη και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Με τους νοσοκομειακούς γιατρούς συντάσσονται και φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα ενόψει της αυριανής πανελλαδικής δράσης.

Στο πλαίσιο αυτό οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν και εθελοντικές αιμοδοσίες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024