Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : 4.758 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη - Στα πρόθυρα κατάρρευσης το σύστημα Υγείας

Κοροναϊός : 4.758 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη – Στα πρόθυρα κατάρρευσης το σύστημα Υγείας

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο είπε ότι αποφάσισε την παράταση των μέτρων για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 29 Απριλίου

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων και των εισαγωγών σε νοσοκομεία, αφήνουν να εννοηθεί ότι η κρίση στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ενδέχεται να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Κουόμο είπε ότι αποφάσισε την παράταση των μέτρων για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 29 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων και όλων των μη αναγκαίων επιχειρήσεων στην Πολιτεία.

«Η κάμψη της καμπύλης» και «η μείωση των μολύνσεων» οφείλεται στο γεγονός ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση «λειτουργεί και θα πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε.

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε»

«Δεν είναι τώρα η στιγμή να χαλαρώσουμε», συνέχισε, προσθέτοντας ότι το ανώτατο πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων και τη μη τήρηση των αποστάσεων θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 1000 δολάρια.

Τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη έχουν φτάσει τις 130.689 (από 122.031 χθες) και οι νεκροί ανέρχονται σε 4.758 (από 4.159). Το σύστημα υγείας βρίσκεται σήμερα «στη μέγιστη χωρητικότητά του» και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία είναι «μη βιώσιμη σε αυτόν τον ρυθμό», είπε ο Κουόμο.

Ο κυβερνήτης σκοπεύει να μιλήσει σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να του ζητήσει να χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό νοσοκομειακό πλοίο USNS Comfort για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

10.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, οι νεκροί στις ΗΠΑ έφτασαν σήμερα τις 10.000 – είναι δηλαδή η τρίτη σε αριθμό θανάτων χώρα στον κόσμο, μετά την Ιταλία και την Ισπανία.

Σύμβουλοι του Λευκού Οίκου προέβλεπαν την περασμένη εβδομάδα ότι ενδέχεται να χάσουν τη ζωή τους από την πανδημία 100.000-240.000 Αμερικανοί, ακόμη και αν τηρηθούν καθολικά οι εντολές για παραμονή στο σπίτι.

«Προσωρινοί τάφοι»

Η Νέα Υόρκη ενδέχεται να χρειαστεί σύντομα να θάβει προσωρινά τους νεκρούς της πανδημίας του νέου κοροναϊού σε ένα δημοτικό πάρκο, απουσίας επαρκών δυνατοτήτων στα νεκροτομεία, είπε σήμερα δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

«Αυτό θα γίνεται πιθανόν χρησιμοποιώντας ένα δημοτικό πάρκο για τις ταφές (ναι, διαβάσατε καλά). Θα ανοιχτούν τάφροι χωρητικότητας 10 φερέτρων» συμπλήρωσε.

Το tweet σύντομα έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των νεοϋορκέζικων ΜΜΕ, αναγκάζοντας τον Λεβίν να προβεί σε «διευκρινίσεις» και να εξηγήσει ότι η χρήση ενός πάρκου δεν αποτελεί παρά μονάχα ένα σχέδιο, «που δεν θα εφαρμοστεί εάν ο αριθμός των νεκρών μειωθεί αρκετά» τις επόμενες ημέρες.

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε αναφερθεί σε «προσωρινές ταφές».

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες» συμπλήρωσε.

Οι νεκροί δεν αυξάνονται μονάχα στα νοσοκομεία, υπογράμμισε ο Λεβίν. Πριν από την κρίση, 20-25 άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη. Τώρα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 200-215, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024