Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai Prophecy Concept: Ηλεκτρική υπόσχεση

Hyundai Prophecy Concept: Ηλεκτρική υπόσχεση

Το ελκυστικό κορεατικό πρωτότυπο επιστρέφει στο προσκήνιο με μια νέα σειρά εικόνων του οποίες προδιαγράφουν ένα ενδιαφέρον μέλλον για την αισθητική των μελλοντικών, ηλεκτροκίνητων Hyundai.

H κορεατική φίρμα αποκάλυψε στις αρχές Μαρτίου, διαδικτυακά, ελλείψει διεθνούς “venue” το Prophecy, ένα post-retro αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο το οποίο ανέλαβε να συστήσει ένα νέο όσο και ελκυστικό σχεδιαστικό κώδικα που θα επηρεάσει τα προϊόντα της Hyundai στο μέλλον.

Με δεδομένο ότι η πρεμιέρα του Prophecy ήταν να πραγματοποιηθεί στην, ακυρωμένη λόγω κορωνοϊού, έκθεση της Γενεύης, αλλά τελικώς πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η κορεατική φίρμα αποφάσισε να επανέλθει με μια νέα σειρά εικόνων του ομολογουμένως εντυπωσιακού σχεδιαστικά πρωτότυπου μοντέλου το οποίο ανέλαβε να εισαγάγει ένα νέο σχεδιαστικό κώδικα ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί τόσο στις νέες γενιές των ήδη γνωστών μοντέλων της Hyundai όσο και σε μελλοντικές αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις της.

Ο νέος σχεδιαστικός κώδικας φέρει την ονομασία “Sensuous Sportiness” και αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη εφαρμόζεται στην περίπτωση της νέας γενιάς του i20 με το Prophecy concept να αναλαμβάνει να εκφράσει την λιγότερο ρεαλιστική και πιο υπερβατική εκδοχή του που είναι επηρεασμένη από το Phantom Corsair του 1938, εστιάζοντας στην βέλτιστη αεροδυναμική.

Εκτός από το σχήμα της σταγόνας, για λόγους αεροδυναμικής απόδοσης, η Hyundai δεν έχει εφοδιάσει το concept car με παράθυρα που να ανοίγουν καθώς, όπως σημειώνει, ένα ανοιχτό παράθυρο θα αλλοίωνε σημαντικά την συνολική ηλεκτρική αυτονομία του.

Αντί παραθύρων, οι μηχανικοί της κορεατικής φίρμας σχεδίασαν ένα σοφιστικέ σύστημα εξαερισμού-κλιματισμού με αισθητήρες το οποίο ανανεώνει αυτόματα τον αέρα στην καμπίνα όταν απαιτείται ενώ υπό κανονικές συνθήκες ανακυκλώνει τον αέρα με τη συνδρομή ιονιστή.

Πλην των επιμέρους στοιχείων του, το Prophecy ξεχωρίζει κυρίως για την αισθητική του την οποία χαρακτηρίζουν τα αποτελούμενα σαν από pixel φωτιστικά σώματα, στοιχείο που σύμφωνα με την Hyundai θα αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών μοντέλων της στο μέλλον.

Στο ίδιο μοτίβο των pixel υπακούει και το πίσω φως φρένου το οποίο εν λειτουργία θυμίζει τα γραφικά των equalizer στα παλαιότερα ηχοσυστήματα.

Αντιστοίχως φουτουριστικό όσο και παιχνιδιάρικο είναι και το εσωτερικό του Prophecy όπου το τιμόνι έχει αντικατασταθεί από δύο χειριστήρια τύπου joystick ένθεν και ένθεν του οδηγού που υπόσχονται μια διαφορετική όσο και διαισθητική εμπειρία οδήγησης.

Το ταμπλό απαρτίζεται σχεδόν εξολοκλήρου από οθόνες οι οποίες μπορούν να μετατρέψουν το Prophecy σε ένα χώρο ψυχαγωγίας. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις συστάσεις της Hyundai, όταν το concept car είναι σταθμευμένο, οι επιβαίνοντες μπορούν να επιλέξουν τη λειτουργία Relax η οποία εκτός από το να επιτρέπει την πρόσβαση σε πλατφόρμες ψυχαγωγίας, αλλάζει την κλίση των καθισμάτων προκειμένου να μεγιστοποιήσει την εμπειρία θέασης.

Επί του παρόντος η κορεατική φίρμα δεν έχει δημοσιοποιήσει τεχνικά χαρακτηριστικά για το Hyundai Prophecy, ωστόσο δεδομένου ότι βασίζεται στην ίδια μεταβλητή αρχιτεκτονική με το 45 Concept που η κορεατική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2019, η αυτονομία του πρωτότυπου μοντέλου θα πρέπει να υπολογίζεται στα 500 χλμ.

Όπως και να έχει με τα χαρακτηριστικά του, το σημαντικότερο στοιχείο που συνδέεται με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η δήλωση του επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, Luc Donckerwolke ο οποίος ανέφερε: «Στοχεύσαμε στη σχεδίαση ενός αυτοκινήτου που να ξυπνάει συναισθήματα. Συνειδητοποιήσαμε ότι σχεδιάζουμε τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά μας ακριβώς όπως σχεδιάζουμε και τα συμβατικά μοντέλα μας και αυτό δεν είναι απαραίτητο να παραμείνει έτσι».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024