Την «κόλαση» που επικρατεί στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται ασθενείς με κοροναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής περιέγραψε στο MEGA ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος, Σωτήριος Κασαπίδης.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ζουν καθημερινά μια κόλαση, καθώς στα νοσοκομεία καταφθάνουν συνεχώς νέα κρούσματα, ηλικίας από 30 ετών έως ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, για να εξεταστούν από νοσοκομείο θα πρέπει να εμφανίζουν συμπτώματα του κοροναϊού, όπως βήχας και πυρετός, αλλά και μειωμένο οξυγόνο.

Παράλληλα, ο κ. Κασαπίδης υπογράμμισε ότι συχνά οι ασθενείς εμφανίζουν επιβάρυνση της υγείας τους, με αρκετούς να μπαίνουν στα μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής. «Πολλοί μετά χρειάζονται αιμοκάθαρση, γιατί μετά από 2-3 μέρες στα μηχανήματα, παρουσιάζονται προβλήματα στους νεφρούς» συμπλήρωσε.

«Πεθαίνουν μόνοι τους»

Τέλος, ο πνευμονολόγος επανέλαβε την τραγική κατάσταση που συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου οι ασθενείς πεθαίνουν μακριά από τους συγγενείς τους, καθώς δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στα νοσοκομεία των ασθενών με κοροναϊό.

«Οι οικογένειές τους είναι μακριά. Μιλάμε μαζί τους στο τηλέφωνο, αλλά δεν μας φτάνει ο χρόνος για να μιλάμε συνεχώς με τους συγγενείς» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας