Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανώλης Γλέζος : Το συγκινητικό «αντίο» του κόσμου από τα μπαλκόνια

Μανώλης Γλέζος : Το συγκινητικό «αντίο» του κόσμου από τα μπαλκόνια

Πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια για να αποχαιρετήσουν τον Μανώλη Γλέζο, με παρατεταμένο χειροκρότημα, τραγούδια και την ιαχή «ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο διαδικτυακό κάλεσμα για τον αποχαιρετισμό του Μανώλη Γλέζου, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια για να αποχαιρετήσουν τον Μανώλη Γλέζο, με παρατεταμένο χειροκρότημα, τραγούδια και την ιαχή «ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Δείτε βίντεο:

Η καραντίνα στα Εξαρχεια ή αλλιώς: αφού δεν μπορείς να πας στην κηδεία του Κυρ Μανώλη, τραγούδησε γι' αυτόν. ❤

Δημοσιεύτηκε από Αννούλα Χιονιά στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

https://www.facebook.com/1579728854/videos/10215588888306848/

με δέος και συγκίνηση αποχαιρετούμε τους ήρωες μας.Μανώλης Γλέζος: ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Δημοσιεύτηκε από Spiros Theodoropoulos στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

#ΑθάνατοςΤη νύχτα της 30ης προς την 31η Μαΐου 1941 ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας έκαναν μια από τις πιο συγκλονιστικές πράξεις της ελληνικής ιστορίας. Τα δύο δεκαεννιάχρονα παιδιά κατέβασαν τη σβάστικα που κυμάτιζε προκλητικά στην Ακρόπολη πάνω από την κατεχόμενη Αθήνα. Στη συνέχεια, την κατέστρεψαν . Επρόκειτο για μια αρχετυπική πράξη της ευρωπαϊκής Αντίστασης στον ναζισμό. Δύο νέα παιδιά, χωρίς κανέναν παράνομο μηχανισμό να τα υποστηρίζει Το επόμενο ξημέρωμα όταν η κατεχόμενη Αθήνα είδε την Ακρόπολη χωρίς τη σβάστικα, πήρε το μήνυμα ότι "φλόγα δεν έχει σβήσει"

Δημοσιεύτηκε από Mania Bikof στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Μανώλης Γλέζος Αθάνατος Πειραιάς 30/03Σαν τον αητό φτερούγαγε στη στράτατον καμαρώνει η γειτονιά στα παραθύριαμε χαμηλά τα μαύρα του τα μάτιαλεβέντης εροβόλαγε.Στα ματιά του ένα σύννεφομες την καρδιά του σίδερο.Κυλάει το αίμα, σκέπασε τον ήλιοκι ο χάρος εροβόλαγε.Σφαλούν τα μάτια κι οι καρδιέςσφαλούν τα παραθύριαμετά χυμάει ο Χάροντας καβάλακι εκείνος χαμογέλαγε.Ποιος κατεβαίνει σήμερα στον Άδη;Ποιον κουβεντιάζει η γειτονιά κι ανανταριάζει;Γιατί βουβά είναι τα βουνά κι οι κάμποι;Λεβέντης εροβόλαγε.

Δημοσιεύτηκε από Γιωργος Κουμπα στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Το κάλεσμα

Χρήστες του Facebook απευθύνουν κάλεσμα για να αποχαιρετήσουμε τον Μανώλη Γλέζο βγαίνοντας στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια μας.

«Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά του, λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζει η κοινωνία με την πανδημία. Θα τον αποχαιρετίσουμε όμως, όπως και να ‘χει. Με εφευρετικότητα και αγάπη, γιατί θέλουμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και γιατί ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες την αναφορά σε ανθρώπους και παραδείγματα που συμβολίζουν με τον πιο εμβληματικό τρόπο την συλλογική διεκδίκηση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη.

Να βγούμε στα μπαλκόνια σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 30/3), στις 9, με παρατεταμένο χειροκρότημα, τη λέξη «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και με τραγούδια. Με τη φωνή ή από τα ηχεία με τραγούδια και με όποιες μουσικές θεωρήσει κανείς ότι ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό τον αποχαιρετισμό, συνυφασμένες με τις ιστορικές στιγμές του λαϊκού αγώνα όπου ο Μανώλης Γλέζος έδωσε το παρόν. Αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμία.

Το ίδιο να κάνουμε και τη μέρα και την ώρα της κηδείας όταν αυτή ανακοινωθεί».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024