
Κοροναϊός – ΕΕ : «Θανάσιμος κίνδυνος» η έλλειψη αλληλεγγύης προειδοποιεί ο Ζακ Ντελόρ
«Το κλίμα που φαίνεται να επικρατεί ανάμεσα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και η έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης κάνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο», εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ.
Η έλλειψη αλληλεγγύης κάνει την «Ευρωπαϊκή Ένωση να διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο», προειδοποίησε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, σε μια δήλωση που διαβιβάστηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το ινστιτούτο που φέρει το όνομά του και το οποίο ίδρυσε.
«Το κλίμα που φαίνεται να επικρατεί ανάμεσα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και η έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης κάνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο», εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Κομισιόν από το 1985 έως το 1995.
«Το μικρόβιο επανέρχεται»
«Το μικρόβιο επανέρχεται», προσθέτει ο μεγάλος υπέρμαχος της (ενωμένης) Ευρώπης, ο οποίος παρακολούθησε, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο της Ένωσης και την απόκρισή της απέναντι στην πανδημία, ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης όπου εκδηλώθηκαν οι διαφορές ανάμεσα στους 27, ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και εκείνες του Νότου.
Έχοντας αποχωρήσει από την πολιτική, ο Ζακ Ντελόρ, ηλικίας 94 ετών σήμερα, μιλάει δημόσια πολύ σπάνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
- Τέλος εποχής στον Ολυμπιακό: Σταμάτησε το βόλεϊ η Μελίνα Εμμανουηλίδου
- Παναθηναϊκός: Στήριξη σε Μπενίτεθ και μήνυμα για τα Playoffs
- Για πρώτη φορά στον Πειραιά η φρεγάτα «Κίμων» – Η στιγμή του ελλιμενισμού της
- Κρήτη: Μυστήριο με ποιον συνομιλούσε ο δράστης μετά τη δολοφονία της 43χρονης – Στο «μικροσκόπιο» οι κινήσεις του 40χρονου
- Οι διαιτητές της Super League έχουν απορίες και η ΚΕΔ πετά την μπάλα στην κερκίδα
- Λάκης Λαζόπουλος: Το σπασμένο δόντι του Τόλη Βοσκόπουλου που του έγινε… έμμονη ιδέα







