ΔΝΤ : Η πανδημία του κοροναϊού έχει μετατραπεί σε οικονομική κρίση
Νέους τρόπους βοήθειας των μελών του διερευνά το ΔΝΤ τονίζοντας ότι η πανδημία έχει μετατραπεί σε οικονομική κρίση και προειδοποιώντας για συρρίκνωση της παγκόσμιας παραγωγής φέτος.
Νέους τρόπους βοήθειας των μελών του διερευνά το ΔΝΤ τονίζοντας ότι η πανδημία έχει μετατραπεί σε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.
Προειδοποιώντας για συρρίκνωση της παγκόσμιας παραγωγής φέτος, απευθύνει νέα έκκληση στις κυβερνήσεις του κόσμου για στοχευμένη δημοσιονομική τόνωση, ενώ η Ευρώπη διχάζεται για το ευρωομόλογο.
Μείωση της παγκόσμιας παραγωγής
Η πανδημία του κοροναϊού θα οδηγήσει σε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής το 2020, δήλωσαν κορυφαίοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σήμερα, προσθέτοντας ότι «ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός χωρών» χρειάζεται έκτακτη χρηματοδότηση από το Ταμείο.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, Λεσέτια Γκανγιάγκο, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι το ΔΝΤ διερευνά περαιτέρω επιλογές, πέραν των παραδοσιακών δανείων που χορηγεί, για να περιορίσει τις ελλείψεις συναλλάγματος που αντιμετωπίζουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.
Η πανδημία έχει μετατραπεί σε οικονομική κρίση
«Βρισκόμαστε σε μία πρωτοφανή κατάσταση, όπου μία παγκόσμια πανδημία υγείας έχει μετατραπεί σε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Με την αιφνίδια διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας, η παγκόσμια παραγωγή θα συρρικνωθεί το 2020», ανέφεραν οι δύο αξιωματούχοι στη δήλωσή τους μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης του Ταμείου (IMFC).
Νέα έκκληση για στοχευμένη δημοσιονομική τόνωση
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κα. Γκεοργκίεβα επισημαίνει ότι τα μέλη του ΔΝΤ έχουν λάβει ήδη έκτακτα μέτρα για να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν την οικονομική δραστηριότητα.
Τονίζει ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.
Όπως υπογραμμίζει, οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν προτεραιότητα σε στοχευμένα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης προς τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για την επιτάχυνση και την ενίσχυση της ανάκαμψης το 2021.
Επαναλαμβάνει, παράλληλα, ότι οι αναδυόμενες οικονομίες αναμένεται να δεχθούν μεγαλύτερο πλήγμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
- Προσφέρουμε τροφές για 50 αδέσποτες γατούλες – Στο πλευρό τους εθελόντρια
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (5/6): Δράση με Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Roland Garros
- Παράνομος τζόγος: Φρένο στις τράπεζες για τα κέρδη από μη αδειοδοτημένους παρόχους
- Άννα Πρέλεβιτς: Οι πρώτες ημέρες με τις δίδυμες κόρες της που γεννήθηκαν πρόωρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Χώρο στην ΕΛΑΣ ή μέτωπο στον Τσίπρα – Ανάμεσα σε παραιτήσεις και αμφισβήτηση ο Φάμελλος
- Δείπνο στην Αθήνα για Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς (pic)
- Τραμπ: «Όμορφος καθαρός άνθρακας» – Πακέτο 700 δισ. στη βιομηχανία ορυκτών
- Υπάρχουν όρια στην οδήγηση; Τι ισχύει για τους ηλικιωμένους και τι εξετάζεται στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442