Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η περιπέτεια και εμείς…

Η περιπέτεια και εμείς…

Εχουμε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να το κάνουμε, αρκεί να την εκμεταλλευτούμε. Πότε άλλοτε μας δόθηκε ξανά η δυνατότητα; Ποτέ. Είμαστε, οι «οικογένειες του Σαββατοκύριακου»

Είναι ένας ιός και θα τον νικήσουμε. Κι όχι απλώς θα επιβιώσουμε κι από αυτή τη δοκιμασία, αλλά στο τέλος – μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία – θα βγούμε κερδισμένοι. Αρκεί να το πιστέψουμε. Θέλετε αποδείξεις;

Τον Φεβρουάριο του 2019, οι δορυφορικές εικόνες πάνω από την Κίνα έδειχναν κάτι αχνό και μουντό, που δεν ήταν παρά ένα σκούρο σύννεφο μόλυνσης, δηλαδή ένα δηλητηριώδες κοκτέιλ αιθαλομίχλης. Ενα χρόνος μετά (Φεβρουάριο του 2020) οι εικόνες από τις ίδιες περιοχές είναι τόσο καθαρές που διακρίνει κανείς λόφους και δρόμους.

Πού; Στην Κίνα. Απίστευτο και όμως αληθινό. Οπως το περιγράφουν χαρακτηριστικά όσοι ξέρουν και παρακολουθούν το φαινόμενο της μόλυνσης του περιβάλλοντος «είναι σαν η γη να πήρε μια «κοντή» ανάσα». Κοντή, αλλά ανάσα, σε κάθε περίπτωση, γιατί η Κίνα έκοψε ταχύτητες και σταμάτησε να μολύνει, όπως μόλυνε. Κι αυτό είναι που μετράει. Δεν έχουν δίκιο τώρα οι ακτιβιστές για το περιβάλλον που «φωνάζουν» ότι έπρεπε να μας προκύψει ένας θανατηφόρος παγκόσμιος ιός για να… σωθεί η γη; Πάμε παρακάτω.

Για όσους έχουν την ευκαιρία να μείνουν σπίτια τους για να αυτοπροστατευθούν, αυτοί και οι οικογένειές τους (σ.σ. λάθος λέξη η «καραντίνα»: Είναι πολύ βαρύ και σκληρό να περιγράφεις έτσι τα εικοσιτετράωρα που περνάς με τους δικούς σου ανθρώπους), δεν θα είναι μια «κοντή», αλλά μια μεγάλη ανάσα. Εστω και μέσα από τις όποιες εντάσεις προκαλεί το γεγονός πως το κάνεις υποχρεωτικά. Για έναν απλό λόγο: Εχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε ξανά τους πολύ δικούς μας ανθρώπους.

Εχουμε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να το κάνουμε, αρκεί να την εκμεταλλευτούμε. Πότε άλλοτε μας δόθηκε ξανά η δυνατότητα; Ποτέ. Είμαστε, οι «οικογένειες του Σαββατοκύριακου». Μπορεί και να γίνουμε «κανονικές». Ποιος ξέρει;

Και για όσους αναγκάζονται να δουλεύουν μακριά από τον χώρο εργασίας, δίνεται μια δυνατότητα που αμφιβάλλω αν θα τη… διασταύρωναν ποτέ, εφόσον δεν προέκυπτε ο ιός. Μαθαίνουν να δουλεύουν αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Με τις δυσκολίες, τις αναποδιές, τις καθυστερήσεις και τους εκνευρισμούς καμιά φορά, αλλά μαθαίνουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το τέλος αυτής της περιπέτειας δεν θα μας βρει ίδιους. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα μας βρει.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024