Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
21 Μαρτίου 2020 : Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα γιορταστεί φέτος ηλεκτρονικά

21 Μαρτίου 2020 : Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα γιορταστεί φέτος ηλεκτρονικά

Η πανδημία του κοροναϊού και η συνακόλουθη αναστάτωση που έχει επιφέρει σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής δε θα επιτρέψει στον Κύκλο Ποιητών να διοργανώσει παρά μόνο ηλεκτρονικά τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου

Η πανδημία του κοροναϊού και η συνακόλουθη αναστάτωση που έχει επιφέρει σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής δε θα επιτρέψει στον Κύκλο Ποιητών να διοργανώσει παρά μόνο ηλεκτρονικά τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου.

Για σήμερα είχε προγραμματιστεί, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, να διαβάσουν ποιήματά τους οι ποιητές Αναστάσης Βιστωνίτης, Βερονίκη Δαλακούρα, Γιώργος Μαρκόπουλος, Στρατής Πασχάλης, Αντώνης Φωστιέρης και Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου και να ακουστούν συνθέσεις των Otar Taktakishvili, Philip Glass και Xingzimin Pan.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δημήτρης Αγγελής, πρόεδρος του Κύκλου Ποιητών και ποιητής κι ο ίδιος, «με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο Κύκλος Ποιητών αφιέρωνε επί πολλά χρόνια ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο στην ποίηση. Η φετινή πανδημία μπορεί να εμποδίζει πλέον τις δημόσιες αναγνώσεις της ποίησης, δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να εμποδίσει να ακουστεί αλλιώς ο παρηγορητικός της λόγος της ποίησης, που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Για τον λόγο αυτό θα τιμήσουμε τον Μάρτιο ως Μήνα Ποίησης ηλεκτρονικά, δημοσιεύοντας ποιήματα μελών μας, με τη φιλοδοξία να εκπέμπεται καθημερινά ως το τέλος του το μήνυμα της πολυτιμότητας του ποιητικού λόγου».

Στο poetscircle.gr αναρτώνται όχι μόνο ποιήματα αλλά και η γνώμη ή οι ιδέες των ποιητών για τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024