Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: «Ξέρουμε ποια αυτοκίνητα περνούν από τα διόδια», λέει ο Χαρδαλιάς

Κοροναϊός: «Ξέρουμε ποια αυτοκίνητα περνούν από τα διόδια», λέει ο Χαρδαλιάς

Προειδοποίηση προς όσους έσπευσαν να φύγουν από την πρωτεύουσα προς τα χωριά και τα εξοχικά τους, παρά τις συστάσεις της κυβέρνησης.

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αφήνουν την πόλη για να πάνε στην επαρχία εν μέσω του κοροναϊού έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από όλους εμάς και τη δική μας συμπεριφορά εξαρτάται τελικά αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας» τόνισε επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες, αλλά δυστυχώς κάποιοι δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά αγνοούν τις συστάσεις»

Ο υφυπουργός τόνισε πως για το σαββατοκύριακο απαγορεύονται τα ταξίδια αναψυχής σε όλη τη χώρα, ενώ κλειστά θα μείνουν οι λαϊκές. Επίσης στα σούπερ μάρκετ θα επιτρέπεται πλέον ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Η δήλωση αυτή, ωστόσο, αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις διότι ναι μεν πρόκειται για μια αυστηρή προειδοποίηση σε όσους φεύγουν, όμως, είναι και πολύ ακραία αναφορά. Τι εννοεί; Οτι θα χρησιμοποιήσει τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια και θα επιβάλλει κυρώσεις;

«Ξέρουμε ποιοι περνούν τα διόδια»

Ο κ. Χαρδαλιάς απεύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε όλους τους πολίτες: «Τέτοιες συμπεριφορές απασχολούν και την κοινωνία, αλλά και την πολιτεία. Και η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια».

Περαιτέρω επισήμανε ότι «κάποιοι συμπολίτες μας, δυστυχώς, παρατηρούμε ότι δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή στο εξοχικό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αττική και εν γένει στις μητροπολιτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και τι συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία των πολιτών στις περιοχές όπου πάνε».

Επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη, αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, απλώς δεν κυκλοφορούμε. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε εκ νέου, αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Εξετάζονται πρόστιμα

Σε ερώτηση για διευκρίνηση για την φράση «ξέρουμε τα αυτοκίνητα που περνάνε τα διόδια» ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε:

«Θα σας μιλήσω ως πατέρας, ως γείτονας. Δεν γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή πως η μετακίνησή μας από τη στιγμή που έχουμε τον ιό και είμαστε ασυμπτωματικοί μπορεί να βρεθεί όπου πάμε. Να ξεχάσουμε τα στερεότυπα ελέγχου. Όποια και αν είναι η ευθύνη η ελληνική πολιτεία επιφυλάσσεται. Είναι τόσο σημαντικό να ξεχυθούμε στα χωριά; Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως αυτοί φέρουν ευθύνη για την διασπορά του ιού σε περιοχές που δεν έχουμε κρούσματα. Δεν είναι θέμα ελέγχου, είναι θέμα ευθύνης στην κοινωνία.

«Τα πρόστιμα προβλέπονται. Εξετάζουμε την περίπτωση να γίνουν πιο βαριά τα πρόστιμα. Αυτοί που έχουν φύγει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν κάθε επαφή με ανθρώπους στους τόπους προορισμού τους» ανέφερε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ακόμα πως: «Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024