Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκυλακάκης στο MEGA: Έπεσε ένα αόρατος μετεωρίτης στην οικονομία, στόχος η επιβίωση των επιχειρήσεων

Σκυλακάκης στο MEGA: Έπεσε ένα αόρατος μετεωρίτης στην οικονομία, στόχος η επιβίωση των επιχειρήσεων

Στα «παράπονα» που προκύπτουν από τον πρώτο κύκλο των μέτρων της κυβέρνησης, στα οποία δεν περιλαμβάνονται κάποιες εταιρείες απάντησε μέσω του MEGA ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Στα «παράπονα» που προκύπτουν από τον πρώτο κύκλο των μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων, στα οποία δεν περιλαμβάνονται κάποιες εταιρείες απάντησε μέσω του MEGA ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για το διάστημα 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου σε εργαζομένους που εργάζονται σε επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη με κρατική εντολή.

«Θα έχουμε διαφορετικούς κύκλους καθώς θα εξελίσσεται το φαινόμενο.

»Το κριτήριό μας είναι η επιβίωση των επιχειρήσεων. Μέσα στο πλαίσιο όλων όσων θα πληγούν, θα βοηθήσουμε όσους γίνεται περισσότερους από αυτούς που θα κινδυνεύσουν να κλείσουν.

»Δεν θα είναι απολύτως δίκαια τα μέτρα που θα λάβουμε. Θα υπάρξουν βέβαια εξειδικεύσεις και βελτιώσεις όσο περνάει ο καιρός.

»Θα πρέπει να βρούμε λύσεις εκ των ενόντων. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λάβουμε αποφάσεις και από Δευτέρα θα κάνουμε ανακοινώσεις.

»Αυτή τη στιγμή υπάρχει για παράδειγμα, τεράστια μείωση στα αεροδρόμια. Μείωση αφίξεων στα αεροδρόμια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα φτάσουμε μέχρι και σε συγκεκριμένα ΑΦΜ

«Θα φτάσουμε μέχρι και σε συγκεκριμένα ΑΦΜ για να βοηθήσουμε εταιρείες που πλήττονται. Με βάση διαφανή και δημοσιευμένα κριτήρια, δεν γίνεται να μην τηρήσουμε τη νομιμότητα. Θα ήθελα την κατανόηση των επιχειρήσεων. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο» είπε.

«Το κράτος θα παρέμβει για να σώσει εταιρείες. Το πρόβλημα είναι ότι έπεσε ένα αόρατος μετεωρίτης στην οικονομία.  Υπάρχει μια φαινομενική αντίφαση. Μια κυβέρνηση φιλελεύθερη καλείται να κάνει μια μεγάλη κρατική παρέμβαση» υπογράμμισε.

«Το κράτος πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη» κατέληξε

«Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τους εργαζόμενους»

Τέλος, όσον αφορά της διαθεσιμότητες ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε: «Η επιχείρηση πρέπει να κρίνει ποιοι άνθρωποι είναι απαραίτητοι για να παράσχει τις υπηρεσίες της και ποιοι θα μπουν σε αναστολή εργασίας όπου θα πάρουν από το κράτος τις ειδικές εισφορές. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τους εργαζόμενους».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024