Μετά από μουσεία τα οποία ετοιμάζονται να προσφέρουν διαδικτυακές περιηγήσεις στις συλλογές τους, σειρά έχουν οι μεγάλες εκθέσεις όπως η Art Basel

Ο εικονικός κόσμος εισέρχεται πλέον όλο και περισσότερο στη ζωή μας, με την έξαρση του κοροναϊού.

Μετά από μουσεία τα οποία ετοιμάζονται να προσφέρουν διαδικτυακές περιηγήσεις στις συλλογές τους, σειρά έχουν οι μεγάλες εκθέσεις.

View this post on Instagram

👆 A message from @DavidShrigley, @Ruinart’s Artist for 2020. Following @VikMuniz, @LiuBolin, and others, the British artist was given carte blanche to create an ensemble of works inspired by the champagne house. ‘This collaboration has given me the opportunity to learn something about the complex process of making champagne and to make some art that addresses that, to find a way to say something about that process. It is a voyage of discovery: I had no expectations, other than to learn something,’ says the artist. The #DavidShrigleyxRuinart collaboration titled #UnconventionalBubbles features 36 drawings and acrylics, as well as three neons, two ceramics, and one door. The works will travel to Art Basel's 2020 fairs, installed new each time within the #Ruinart VIP lounge.

A post shared by Art Basel (@artbasel) on

Μετά την αναβολή της Art Basel Hong Kong που ήταν προγραμματισμένη για αυτόν τον μήνα, η μεγάλη έκθεση έργων τέχνης ανακοίνωσε ότι οι έμποροι έργων τέχνης θα εκθέσουν σε διαδικτυακά εκθετήρια από 18 έως 20 Μαρτίου.

Οι 231 έμποροι έργων τέχνης που θα συμμετάσχουν -πάνω από το 90% των όσων θα συμμετείχαν στην έκθεση στο Χονγκ Κονγκ- θα προσφέρουν συλλογικά πάνω από 2.000 έργα τέχνης. Η συνολική αξία τους αποτιμάται σε περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά συνέπεια η φετινή Art Basel θα προσφέρει την ακριβότερη συλλογή έργων τέχνης που έχει ποτέ προσφερθεί από ένα και μόνο διαδικτυακό portal.

Όπως ακριβώς και στην έκθεση στον πραγματικό, τρισδιάστατο κόσμο, η «είσοδος» στα διαδικτυακά εκθετήρια θα γίνεται με κριτήρια κύρους.

Οι VIP πελάτες θα έχουν πρώτοι τη δυνατότητα να δουν τι προσφέρεται (18 με 20 Μαρτίου).

Το ευρύ κοινό θα διαβεί τις εικονικές «πύλες» του εκθεσιακού χώρου από τις 20 ως τις 25 Μαρτίου. Για λόγους διαφάνειας, η πλατφόρμα δεν θα προσφέρει δυνατότητα «click to buy».

Οι ερωτήσεις θα γίνονται μέσω διαδικτυακής φόρμας προς τους εκπροσώπους των γκαλερί, οι οποίοι με τη σειρά τους θα απαντήσουν ή θα ολοκληρώσουν την αγορά με μέσα εκτός της πλατφόρμας της Art Basel (τηλέφωνο, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κωδικοποιημένη εφαρμογή chat). Εγγυάται η απάντηση εντός 24 ωρών.

Οι εκθέτες που θα συμμετάσχουν ποικίλουν από εμπόρους έργων τέχνης οι οποίοι διαθέτουν μία μόνο γκαλερί σε συγκεκριμένο μέρος και εκπροσωπούν αναδυόμενους καλλιτέχνες – παραδείγματος χάρη, την Jessica Silverman Gallery, με ένα μόνον εκθετήριο για έργα του κεραμίστα Woody de Othello – μέχρι μεγάλα ονόματα, όπως την David Zwirner, που θα προσφέρει σειρά επιλεγμένων πινάκων στους οποίους εξερευνάται η ιστορία και τα όρια της παραστατικής ζωγραφικής.

Θα συμμετάσχουν ακόμη και γκαλερί της κατηγορίας «βαρέων βαρών» που έχουν ήδη δικά τους διαδικτυακά εκθετήρια, όπως η γκαλερί Gagosian η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με το e-commerce.

Στα σίγουρα, η εμπειρία δεν θα υποκαταστήσει την έκθεση με φυσική παρουσία, αλλά είναι σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση μια καινούργιας πραγματικότητας – κανονικότητας.

«Αν και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία του να βλέπεις τέχνη εκ του φυσικού, ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα προσφέρει κάποια στήριξη και προσβασιμότητα σε όλες τις γκαλερί και τους καλλιτέχνες τους που επηρεάστηκαν δυσμενώς από την ακύρωση του show μας του Μαρτίου» είπε η Adeline Ooi, διευθύντρια της Art Basel για τον τομέα Ασία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr