Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ιστορική εκκλησία μετατρέπεται σ' ένα εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο

Μια ιστορική εκκλησία μετατρέπεται σ’ ένα εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο

Ένα αρχιτεκτονικό στούντιο ολοκλήρωσε την ανακαίνιση της ιστορικής ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Σαγκάη για να δημιουργήσει ένα καινούριο βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται στην ποίηση.

Την ιδέα «μια εκκλησία μέσα σε μια εκκλησία» υλοποίησε το αρχιτεκτονικό-σχεδιαστικό στούντιο Wutopia Lab ολοκληρώνοντας την ανακαίνιση της ιστορικής ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Σαγκάη για να δημιουργήσει ένα καινούριο βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται στην ποίηση.

Το βιβλιοπωλείο προσφέρει 1.000 τίτλους ποίησης σε μια ευρύτατη γκάμα γλωσσών.

«Πιστεύω ότι το βιβλιοπωλείο ποίησης πρέπει να είναι ο ιερός χώρος της πόλης της Σαγκάης» σημειώνουν από το στούντιο.

«Πρέπει να έχει μια ανεξάρτητη πνευματικότητα και δεν πρέπει να βασίζεται στη θρησκεία του παλιού κτηρίου.

Δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατή η μετατροπή του θόλου, χρησιμοποίησα ράφια βιβλιοπωλείου για να δημιουργήσω μια καινούργια δομή ως εκκλησία μέσα στο κτήριο της παλιάς εκκλησίας. Αυτό είναι μια εκκλησία μέσα σε μια εκκλησία. Γεννήθηκε ένα καταφύγιο για σύγχρονους ανθρώπους μέσα σε κάτι που κάποτε ήταν καταφύγιο πίστης».

Η πρώην ρωσική ορθόδοξη εκκλησία χρονολογείται από το 1932 και κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκε ως χώρος γραφείων, εργοστασιακή μονάδα, αποθήκη και ιδιωτική κατοικία πριν γίνει κλαμπ και εστιατόριο. Όταν το στούντιο μελετούσε το πρότζεκτ, η εκκλησία ήταν σε εγκατάλειψη και λόγω του ότι το κτήριο ήταν διατηρητέο έπρεπε να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στην πρόσοψη, στο βασικό σχέδιο του πατώματος και στις λεπτομέρειες του εσωτερικού διάκοσμου.

Οι σχεδιαστές του Wutopia Lab ενέθεσαν μια σύγχρονη δομή μέσα στον υπάρχοντα ιστό του παλιού κτηρίου, αναδεικνύοντας με προσοχή τα αρχικά χαρακτηριστικά της εκκλησίας.

Το από χάλυβα βιβλιοπωλείο κατασκευάστηκε με 45 τόνους ατσαλιού από 30 εργάτες σε διάστημα 80 ημερών. Μέσα στο βιβλιοπωλείο ένα μπαλκόνι μετατράπηκε σε χρυσό άμβωνα.

Οι επισκέπτες μπορούν με σαφήνεια να διακρίνουν το αρχικό περίγραμμα της εκκλησίας και να έχουν συνείδηση του ποια μέρη είναι καινούργια.

Το ανατολικό και δυτικό τμήμα της εκκλησίας στεγάζουν πλέον καφέ και εκεί ένα ζεστό σοκολατί χρώμα έρχεται σε δημιουργική αντίθεση με το μεταλλικό ασημί χρώμα του βιβλιοπωλείου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024