Ευτυχώς που ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν προκρίθηκε με την πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το εννοώ και δεν το εννοώ αυτό…

Δεν το εννοώ, διότι προφανώς θα ήταν προτιμότερο να είχε σφραγίσει το εισιτήριο από νωρίς και να μην κυνηγάει τα χρυσά μετάλλια στους διαδοχικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου…

Το εννοώ όμως, επειδή τουλάχιστον έχουμε την ευκαιρία να τον βλέπουμε σε απανωτές δοκιμασίες και να συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλος αθλητής είναι!

Α, ναι, συνειδητοποιούμε επίσης και πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι, διότι τις προάλλες στη Μελβούρνη αποφάσισε να δωρίσει το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ελβετικών φράγκων που του προσπόρισε το χρυσό μετάλλιο, στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας!

Το αξιοζήλευτο παλμαρέ και το ποιον του τον καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους έλληνες αθλητές όλων των εποχών, περί τούτου δεν χωρεί αμφιβολία. Τώρα καλείται να αποδείξει ότι εκτός από ταλαντούχος και χαρισματικός είναι επίσης και λεοντόκαρδος, διότι αυτό που επιδιώκει δεν είναι και μικρό πράγμα…

Ο φίλος μας ο Λευτεράκης στοχεύει σε τρία άριστα σε ισάριθμες διοργανώσεις: έκανε την αρχή στη Μελβούρνη και

ακολουθούν οι αγώνες στο Μπακού και στην Ντόχα με στόχο να αρπάξει αυτό που δεν κατάφερε τον περασμένο Οκτώβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης και να μπορέσει να προκριθεί στο Τόκιο και να υπερασπιστεί τα σκήπτρα που είχε κατακτήσει πριν από τέσσερα χρόνια στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 15.066 βαθμούς, επίδοση η οποία θα του έδινε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, χώρια που θα μπορούσε να πετύχει ακόμη καλύτερη επίδοση εάν δεν του ξέφευγε ένα μικρό βήμα στην έξοδο.

Σε κάθε περίπτωση, μετά τον τραυματισμό του και την εγχείριση στον αριστερό ώμο και αφού πέρασε 16 δύσκολους μήνες ο Πετρούνιας αποδεικνύει ότι είναι πάλι εδώ…

Είναι εδώ, ελαστικός, όρθιος, δυνατός, νικητής και έτοιμος να βαδίσει κόντρα στα προγνωστικά και να πάρει με το σπαθί του το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς να χρειαστεί να… ζητιανέψει μια wild card.

Γιασάν του μάγκα!