Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία : Εκδήλωση μνήμης στο Σίδνεϊ για τους 25 νεκρούς από τις πυρκαγιές

Αυστραλία : Εκδήλωση μνήμης στο Σίδνεϊ για τους 25 νεκρούς από τις πυρκαγιές

Οικογένειες, πυροσβέστες και πολιτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σίδνεϊ σε μια επίσημη δημόσια τελετή, για να τιμήσουν τη μνήμη των 25 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την πολιτεία της Αυστραλίας με το μεγαλύτερο πληθυσμό

Οικογένειες, πυροσβέστες και πολιτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σίδνεϊ σε μια επίσημη δημόσια τελετή, για να τιμήσουν τη μνήμη των 25 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την πολιτεία της Αυστραλίας με το μεγαλύτερο πληθυσμό.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν το Σεπτέμβριο και συνεχίστηκαν μέχρι τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν το μήνα, στοίχισαν τη ζωή σε 33 ανθρώπους και σε ένα δισεκατομμύριο ζώα σε όλη τη χώρα και κατέστρεψαν 2.500 κατοικίες, καθώς και μια φυσική περιοχή του μεγέθους της Νότιας Κορέας.

Οι πυρκαγιές ήταν περισσότερο καταστροφικές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Από τους 25 ανθρώπους που έχασαν εκεί τη ζωή τους, οι 19 ήταν άμαχοι, τρεις ντόπιοι εθελοντές πυροσβέστες και τρεις αμερικανοί πυροσβέστες.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος ευχαρίστησε αυτούς που έδωσαν μάχη εναντίον των πυρκαγιών και τίμησε αυτούς που σκοτώθηκαν, μίλησε για «παιδιά που φιλούν τα φέρετρα των πατέρων τους» και για «μητέρες που δε θα έπρεπε ποτέ να είχαν θάψει τα παιδιά τους».

Απευθυνόμενος στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από αναμμένα κεριά, ο αυστραλός πρωθυπουργός μίλησε για «ένα καλοκαίρι που ο ουρανός έγινε μαύρος και τα ηλιοβασιλέματα ανήγγελλαν άλλη μια νύχτα τρόμου, που η φωτιά έφτασε στις παραλίες μας από τη βλάστηση που τις περιέβαλλε».

Ο Μόρισον είχε προκαλέσει την οργή των πολιτών για την άρνησή του να συνδέσει άμεσα τις πυρκαγιές με την κλιματική αλλαγή.

Η διαχείριση των πυρκαγιών εκ μέρους του επικρίθηκε επίσης, καθώς είχε υποχρεωθεί να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως, επειδή κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών έφυγε για διακοπές στη Χαβάη.

Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως η Αυστραλία θα πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024