Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μείωση των κρουσμάτων εκτός Χουμπέι - Αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα

Κοροναϊός : Μείωση των κρουσμάτων εκτός Χουμπέι – Αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 2.442 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αυξημένος κατά 97 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 2.442 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αυξημένος κατά 97 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών Αρχών, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 648 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μεγαλύτερος από τα 397 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Από τα νέα αυτά κρούσματα μόνο 18 καταγράφηκαν έξω από την επαρχία Χουμπέι, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος έξω από το επίκεντρο, αφότου οι Αρχές άρχισαν να δημοσιοποιούν δεδομένα πριν από ένα μήνα.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 76.936.

Από τους 97 νέους θανάτους, οι 96 καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εκ των οποίων 82 στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας και επίκεντρο του ιού.

Η Κίνα ανέφερε σήμερα άλλη μια μείωση των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού έξω από το επίκεντρο της νόσου, ωστόσο αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησαν ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνει κάποιος προβλέψεις για το ξέσπασμα του ιού, καθώς οι νέες μολύνσεις και οι φόβοι για τη μετάδοσή του αυξήθηκαν αλλού.

Η εικόνα εκτός Κίνας

Οι νέες μολύνσεις έξω από την Κίνα συνεχίζουν να ανησυχούν τις παγκόσμιες υγειονομικές Αρχές, με τη Νότια Κορέα να ανακοινώνει σήμερα έναν τέταρτο νεκρό από τον ιό και 123 νέα κρούσματα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε 556, μετά το διπλασιασμό τους από προχθές, Παρασκευή, μέχρι χθες, Σάββατο.

Τα κρούσματα στην Ιταλία, τη χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο, τετραπλασιάστηκαν χθες, Σάββατο, φθάνοντας τα 79, με δύο θανάτους.

Δέκα νέα κρούσματα στο Ιράν αύξησαν το σύνολο εκεί στα 29 και έξι θάνατοι ενίσχυσαν τις ανησυχίες και σε γειτονικές χώρες του Κόλπου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως στρέφει τις προσπάθειές του στο να βοηθήσει ευάλωτες χώρες να προετοιμαστούν, περιλαμβανομένων 13 στην Αφρική.

Χθες, Σάββατο, εξέφρασε ανησυχία για τον αριθμό των νέων μολύνσεων που δεν έχουν σαφή σχέση με την Κίνα, όπως κάποιο ταξίδι εκεί ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα σχετίζονται με μια χριστιανική αίρεση, την Εκκλησία του Σιντσεοντζί του Ιησού στην πόλη Νταεγού, αφού μια γυναίκα που είναι γνωστή ως «Ασθενής 31», μέλος της αίρεσης που αγνοούσε ότι είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό, μετέδωσε στους πιστούς της εκκλησίας την ασθένεια.

Η γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Η ασθένεια έχει επεκταθεί σε 26 χώρες και εδάφη εκτός της Κίνας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Ρόιτερ.

Ο ιός υπήρξε θανατηφόρος στο 2% των κρουσμάτων που έχουν αναφερθεί και ο κίνδυνος θανάτου είναι υψηλότερος για τους πιο ηλικιωμένους ασθενείς, ενώ τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι σχετικά λίγα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος επισκίασαν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαουδική Αραβία, κατά την οποία ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε πως η αναστάτωση που έχει προκληθεί από τον κοροναϊό είναι πιθανό να μειώσει φέτος την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο 5,6%, (0,4% κάτω από την πρόβλεψη του Ιανουαρίου) και να αφαιρέσει 0,1% από την παγκόσμια ανάπτυξη.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024