Τέλεια μπισκότα σαν μπράουνι
Η πλούσια γεύση τους οφείλεται στο ότι στη ζύμη χρησιμοποιούμε κουβερτούρα και όχι κακάο.
Προετοιμασία 25΄ Αναμονή 2 – 3 ώρες Ψήσιμο 8 λεπτά (ανά δόση)
Υλικά (για περίπου 40 μπισκότα)
250 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο
60 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες
τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που κοχλάζει), ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα. Εναλλακτικά, τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W για περίπου 1 λεπτό, διακόπτοντας ενδιαμέσως να ανακατέψουμε για να μην καεί η σοκολάτα).
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά, για αρκετή ώρα (5-7 λεπτά), μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Τότε, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Παράλληλα, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια βάρους 16 – 18 γρ. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και ρολάρουμε μέσα τα μπαλάκια, ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα (όσα χωράνε), αφήνοντας κάποια απόσταση ανάμεσά τους για να μπορούν να απλωθούν. Τα ψήνουμε για 8 λεπτά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψήσουμε όλα τα μπισκότα.
- Εντός τριών μηνών η εκδίκαση υποθέσεων που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα – Τι προβλέπει η ρύθμιση
- Λίβανος: Νέο γύρο συνομιλιών 14-15 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
- Basketball Champions League: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει ο νικητής του Final 4
- Σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
- Τελευταίο αντίο στον παπά-Τσάκαλο – Εφερε την ανατροπή με το ξύπνα παπά, ξύπνα λαέ, είπε ο γιος του
- Τα συλλυπητήρια της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Γκιώνη
