Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καλπάζει» ο κοροναϊός: Ανησυχία για τα νέα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

«Καλπάζει» ο κοροναϊός: Ανησυχία για τα νέα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Την Κυριακή, τουλάχιστον 40 Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον ιό στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, όπως έγινε γνωστό από τις αμερικανικές αρχές

Δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των θυμάτων από τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναΐου και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ακόμα και για παγκόσμια πανδημία.

Ο καθηγητής της σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Μπερτ Λίπσιτς, έκανε την πιο δυσοίωνη πρόβλεψη, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να νοσήσει από τον ιό ακόμη και το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Την Κυριακή, τουλάχιστον 40 Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον ιό στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, όπως έγινε γνωστό από τις αμερικανικές αρχές.

«Θα λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομεία στην Ιαπωνία» διευκρίνισε, σε δηλώσεις του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Άντονι Φότσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, κι ενώ οι ΗΠΑ άρχισαν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο πλοίο από τις 5 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, η Ιταλία προτίθεται να απομακρύνει σύντομα, εντός της επόμενης εβδομάδας, τους υπηκόους της που βρίσκονται σε καραντίνα στο «Diamond Princess», όπου έχουν καταγραφεί 355 κρούσματα του νέου κοροναϊού.

«Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Όπως γνωρίζετε, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή απομακρύνουν τους υπηκόους τους από το πλοίο. Εμείς θα είμαστε οι επόμενοι» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο.

«Ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας θα συγκαλέσει αύριο μια στρογγυλή τράπεζα προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα επιστρέψουν οι περίπου 35 Ιταλοί πολίτες που βρίσκονται στο πλοίο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μείωση των νέων κρουσμάτων αναφέρει η Κίνα

Στο μεταξύ, εντός της Κίνας, οι αρχές ανέφεραν 2.009 νέα κρούσματα την Κυριακή, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί μείωση από τα 2.600 την προηγούμενη ημέρα.

Όπως τόνισαν, αυτό δείχνει πως οι προσπάθειές τους αποδίδουν καρπούς. «Τα αποτελέσματα του ελέγχου του κοροναϊού φαίνονται» είπε ο Μι Φενγκ, εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας, σε δημοσιογράφους.

Τα νέα κρούσματα ανεβάζουν το σύνολο στα 68.500 στην ηπειρωτική Κίνα, με 1.665 θανάτους, μεταξύ των οποίων 143 θάνατοι που αναφέρθηκαν την Κυριακή.

Εκτός Κίνας πάνω από 500 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί- κυρίως άτομα που ταξίδεψαν από κινεζικές πόλεις, με πέντε θανάτους.

Ο κοροναϊός κλείνει δρόμους στην Κίνα

Την ίδια ώρα, απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε όλη την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, θα επιβάλουν οι τοπικές αρχές σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν τα περιπολικά, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024