Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Μέσα στον «εφιάλτη» του Diamond Princess – Το σχέδιο επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων

Κοροναϊός: Μέσα στον «εφιάλτη» του Diamond Princess – Το σχέδιο επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων

Εικόνες από το εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου-καραντίνα.

Diamond Princess. Σίγουρα όσοι επιβάτες είχαν κλείσει μία θέση σε αυτό το τεράστιο και πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο θα περίμεναν πως και πως την ημέρα που θα απολάμβαναν το μπάνιο τους στην μεγαλύτερη πισίνα που έχει σχεδιαστεί ποτέ για τα ιαπωνικά δεδομένα, ενώ και μόνο στην ιδέα πως θα είχαν  να επιλέξουν ανάμεσα σε 20 μπαρ και εστιατόρια, θα ενθουσιάζονταν.

Από την χλιδή στην… φυλακή

Η μέρα λοιπόν της αποβίβασης των 3.700 επιβατών ήρθε, αλλά κανείς δεν περίμενε πως ένα κρούσμα κοροναϊού θα μετέτρεπε το χλιδάτο αυτό κρουαζιερόπλοιο σε… φυλακή.

Βέβαια το χειρότερο δεν είναι πως οι 3.700 επιβάτες βρίσκονται κλεισμένοι στο «κρουαζιερόπλοιο χωρίς προορισμό» για 11 ολόκληρες μέρες, αλλά παραμένουν σε μία ενεργή εστία μόλυνσης από τον κοροναϊό, καθώς τουλάχιστον 355 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στο τεστ.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν εκεί για ακόμη τρεις μέρες σύμφωνα με τους αρμόδιους της δημόσιας υγείας της Κίνας.

Το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου θεωρεί πως η μετάδοση άρχισε λίγο μετά τις 20 Ιανουαρίου, όταν ένας άνθρωπος από το Χονγκ Κονγκ επιβιβάστηκε στο πλοίο, έχοντας τον φονικό ιό.

Ο άνδρας παρέμεινε στο πλοίο για πέντε ημέρες και αποβιβάστηκε στην πατρίδα του. Διαγνώστηκε με τον κοροναϊό την 1η Φεβρουαρίου, προειδοποιώντας τους υπαλλήλους της υγείας σε μια πιθανή επιδημία μέσα στο Diamond Princess.

Σε απόγνωση οι επιβάτες

Οι  επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρτούν πανό στα κάγκελά του με μηνύματα όπως «Ευχαριστούμε ΜΜΕ» ή «Δεν έχουμε φάρμακα».

Γενικότερα, αρκετοί επιβάτες αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φάρμακά τους, ενώ την περασμένη Δευτέρα περίπου 1.900 επιβάτες (που δεν γνώριζαν πως θα παραμείνουν εκεί για πολύ καιρό) ζήτησαν συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς ξέμειναν από προμήθειες.

Το ιατρικό προσωπικό του πλοίου αποτελείται από «45 γιατρούς, 55 νοσηλευτές, 45 φαρμακοποιούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εθελοντές», δήλωσε μέλος του πληρώματος στους επιβάτες την Τρίτη.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες από τους επιβάτες  του Diamond Princess που κυκλοφορούν στα social media με τους ίδιους να δείχνουν πως περνούν τις μέρες του μέσα στο κρουαζιερόπλοιο.

Δύο Έλληνες στο Diamond Princess

Από την άλλη πλευρά, το πρωί της Κυριακής (16/2/2020), ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στο Diamond Princess.

Κικίλιας για επαναπατρισμό Ελλήνων από το Diamond Princess

Ειδικότερα για την επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που βρίσκονται σε κρουαζιερόπλοιο μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μία επιχείρηση επαναπατρισμού τους, ενδεχομένως για την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς».

Η Νότια Κορέα θα επαναπατρίσει τους πολίτες της που βρίσκονται πάνω στο Diamond Princess

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επαναπατρίσει τους πολίτες της που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που παραμένει σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναπατρίσει αυτούς τους Κορεάτες εάν βρεθούν αρνητικοί στις εξετάσεις των ιαπωνικών αρχών και θέλουν να επιστρέψουν», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας Παρκ Νεούνγκ-χου σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το κρουαζιερόπλοιο, που ανήκει στην Carnival Corp και μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα, τέθηκε σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα την 3η Φεβρουαρίου, αφού ένας άνδρας ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν το σκάφος πλεύσει προς την Ιαπωνία διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον ιό.

Ο Καναδάς μίσθωσε αεροσκάφος

Ο Καναδάς μίσθωσε αεροσκάφος για να απομακρύνει τους πολίτες του που βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο , ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά αργά χθες Σάββατο (τοπική ώρα· σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας).

Οι Καναδοί επιβάτες που εμφανίζουν συμπτώματα του νέου κορoνοϊού δεν θα επιτραπεί να επιβιβαστούν στην πτήση: αντ’ αυτού θα μεταφερθούν σε ιαπωνικές μονάδες υγείας για να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη, όπως διευκρίνισε η κυβέρνηση. Μετά την άφιξή τους στον Καναδά, οι επιβάτες θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024