Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη για την συνολική ανάδειξη των μνημείων της Λαυρεωτικής

Σύσκεψη για την συνολική ανάδειξη των μνημείων της Λαυρεωτικής

Η συνολική ανάδειξη των μνημείων της Λαυρεωτικής συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη με τον δήμαρχο  Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, την παρουσία του γ.γ. Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου και υπηρεσιακών παραγόντων

Η συνολική ανάδειξη των μνημείων της Λαυρεωτικής συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη με τον δήμαρχο  Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, την παρουσία του γ.γ. Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την πολιτισμική ανάδειξη και ανάπτυξη των μνημείων της Λαυρεωτικής μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου. Για τα απαιτούμενα έργα στη Λαυρεωτική θα χρησιμοποιηθούν πιστώσεις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Τα έργα τα οποία θα ενταχθούν στην προγραμματική σύμβαση είναι η ανάδειξη και η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Θορικού, οι Αρχαίες Μεταλλευτικές Στοές ώστε να είναι επισκέψιμες όλο το χρόνο. Η αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Λαυρίου θα βασιστεί στην ήδη υπάρχουσα μελέτη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ θα μεριμνήσουν ώστε να γίνει αποκατάσταση των νεωτέρων μνημείων, όπως το κτηριακό συγκρότημα της κεντρικής αγοράς Λαυρίου (Τα Ψαράδικα).

Παράλληλα με τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και των νεώτερων μνημείων, ο Δήμος θα προχωρήσει στη χάραξη ενός πολιτιστικού περιπάτου που θα συνδέει τα αρχαία μεταλλεία με τον εθνικό δρυμό και τη νεότερη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης. Η μελέτη περιλαμβάνει τη διασύνδεση των μνημείων με διάφορα μέσα μεταφοράς, – τρενάκι -, σε μια απόσταση που θα ξεκινά από το θέατρο του Θορικού και θα φτάνει μέχρι το Σούνιο.

Το ΥΠΠΟΑ για να επισπευσθούν οι σχετικοί χρόνοι θα συντονίσει συνάντηση εργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής και της Περιφέρειας Αττικής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024