Προσφυγικό: Οι νησιώτες έδιωξαν τους χρυσαυγίτες από την πορεία
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, ύστερα από κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κατοίκων των νησιών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κτίριο του υπουργείου επί της οδού Βασ. Σοφίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.
Την έντονη αντίδραση των διαδηλωτών προκάλεσε η παρουσία πρώην χρυσαυγιτών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ακούστηκαν τα συνθήματα «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή, να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες, δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από την συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι κάτοικοι των νησιών αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών επί της οδού Βασ. Σοφίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.
«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενώ τόνισε ότι «θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις».
«Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε», κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.


Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)


































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442