Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Ο Μαρτίνς «έβαζε το χέρι στην φωτιά»

Ολυμπιακός : Ο Μαρτίνς «έβαζε το χέρι στην φωτιά»

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Χασάν έδειξε πέρυσι πόσο καλός σκόρερ είναι και ο Μαρτίνς έχει πολλούς λόγους για να τον εμπιστεύεται.

Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι είναι αποτέλεσμα που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των ερυθρόλευκων για κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Γι’ αυτό και κόπηκαν… μαχαίρι τα χαμόγελα στην Θεσσαλονίκη, ακούγοντας ότι ο Χασάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με άπιαστη κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες η νίκη στην έδρα του Ατρόμητου, σ’ ένα παιχνίδι που η ομάδα του Πειραιά θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» από πολύ νωρίς καθώς δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Ολυμπιακός έβγαλε σε θέση βολής το δεξί του μπακ πέντε φορές (!) με τον Ελαμπντελαουί να χάνει μοναδικές ευκαιρίες.

Τελικά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, σκοράροντας στο τελευταίο λεπτό του ματς και με παίκτη λιγότερο. Ήταν μια παλικαρίσια νίκη με την «σφραγίδα» του Πέδρο Μαρτίνς λόγω Χασάν.

Επέμεινε πολύ ο προπονητής του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Αιγύπτιου στράικερ, θεωρώντας πως ο διεθνής φορ μπορεί να φτιάξει ένα καλό δίδυμο με τον Ελ Αραμπί στην επίθεση των πειραιωτών.

Ο έμπειρος τεχνικός των ερυθρόλευκων ζήτησε πάση θυσία την επιστροφή του Χασάν γιατί ήθελε να έχει στην διάθεση του κι έναν ψηλότερο σέντερ φορ, έναν παίκτη με διαφορετικό στυλ από τον Ελ Αραμπί, αλλά ικανό στο σκοράρισμα.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Χασάν έδειξε πέρυσι πόσο καλός σκόρερ είναι και ο Μαρτίνς έχει πολλούς λόγους για να τον εμπιστεύεται.

Η συνεργασία τους έχει δείξει πως ο Αιγύπτιος κάνει τις καλύτερες χρονιές του με προπονητή τον Μαρτίνς και κάθε προπονητής στην θέση του Πορτογάλου θα επέμενε για την απόκτηση ενός παίκτη που τον έχει βοηθήσει σημαντικά.

Το παιχνίδι στο Περιστέρι έμοιαζε να «στραβώνει» για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι αλλά ο σέντερ φορ που «γεμίζει» την περιοχή έδειξε πως είναι διαρκής απειλή για μια άμυνα. Κι αυτό το έκανε ο Χασάν και πριν το γκολ που πέτυχε στο φινάλε του παιχνιδιού.

Θυμίζουμε ότι στα τρία συνεχόμενα κόρνερ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά, ο Χασάν απείλησε με κεφαλιά την εστία του Μέγιερι και λίγο αργότερα κατάφερε να σκοράρει.

Ο Αιγύπτιος είναι στράικερ που έχει το γκολ και το κυριότερο είναι παίκτης που δεν ήθελε χρόνο για να προσαρμοστεί στους πειραιώτες. Ήρθε και έπαιξε αμέσως κι αυτή είναι επίσης μια πολύ σημαντική παράμετρος της επιλογής του 50χρονου τεχνικού του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς ήθελε έναν επιθετικό που θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα την ομάδα του και ο Χασάν δικαιώνει τον Πορτογάλο προπονητή.

 Ήταν αναμφίβολα ένα γκολ που θα παίξει κομβικό ρόλο στην συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού και αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι οπαδοί των ερυθρόλευκων είναι πως ο Αιγύπτιος θα δώσει γκολ με κεφαλιές, εκμεταλλευόμενος τις μεταβιβάσεις και τις στατικές φάσεις από Βαλμπουενά και Φορτούνη.

Ο Χασάν έκανε την δουλειά για την οποία γύρισε στο μεγάλο λιμάνι και ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος, γιατί είναι αυτός που ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα τον παίκτη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού «έβαζε το χέρι στην φωτιά» για τον «Φαραώ» και τέτοια γκολ κάνουν την διαφορά. Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι όταν ο σέντερ φορ δίνει γκολ σε νίκες με σκορ 1-0, τότε αυτά τα γκολ αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Ο κόουτς των ερυθρόλευκων έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον διεθνή στράικερ και θα δούμε τον Χασάν να έχει σημαντικό ρόλο και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και μάλιστα σε διάταξη 4-4-2.

Δεν ήθελε άλλον φορ, επέμεινε για τον Χασάν μέχρι το τέλος. Τόσο πολύ που δεν… περιγράφεται.

Κι όσο για το γκολ του Αιγύπτιου στο Περιστέρι; Μπορεί να είναι και το γκολ της χρονιάς για τους ερυθρόλευκους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024