Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λόγοι για να θυμάσαι ότι η ερωτική πράξη κάνει καλό

Λόγοι για να θυμάσαι ότι η ερωτική πράξη κάνει καλό

Η ερωτική συνεύρεση είναι από τις πιο απολαυστικές στιγμές

Το σεξ είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές σε αυτή τη ζωή. Γιατί να μην το χαρούμε περαιτέρω με το να κάνουμε πιο συχνά; Τα οφέλη του άλλωστε αφορούν τόσο τον τομέα της σωματικής όσο και τον τομέα της πνευματικής και ψυχικής σου υγείας. Δες σε τι κάνει καλό.

Μείωση πόνου

Το σεξ και ειδικότερα ο οργασμός μειώνει τα επίπεδα του πόνου. Αυτό οφείλεται κατά βάση στο γεγονός ότι απελευθερώνονται χημικές ουσίες από τον εγκέφαλο που κάνουν τον πόνο να έχει λιγότερη ένταση. Μπορεί να μειώσει τους πόνους περιόδου, τις ημικρανίες και τους πόνους των αρθρώσεων. Επίσης, μειώνει τους πόνους της γέννας.

Καλή γυμναστική

Είναι σημαντικό να γυμνάζεσαι γενικά. Αν όμως θεωρείς το γυμναστήριο ένα πολύ βαρετό περιβάλλον και δε θες και να βγεις από το σπίτι σου, τι θα έλεγες να έκανες σεξ; Κατά τη διάρκεια του σεξ γυμνάζεις το σώμα σου με πληθώρα τρόπων.

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα με οργασμό, έπειτα από μελέτες, έχει συνδεθεί με λεπτότερο ισχίο και μέση τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Ορμόνες χαράς

Όπως αναφέρεται σε μια μελέτη στο Journal of Psychosomatic Research, οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλικό οργασμό είναι πιο ευτυχισμένοι. Η αλήθεια είναι ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι αυξάνεται η ωκυτοκίνη στον οργανισμό που είναι η ορμόνη της αγάπης.
Το ίδιο και με τη σεροτονίνη που είναι η ορμόνη της ευτυχίας. Σε βάζει σε μια κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης που είναι αυτό που χρειάζεσαι ειδικά στις πολύ αγχωτικές μέρες της καθημερινότητάς σου.

Σε προστατεύει από αρρώστιες

Μπορεί να σου ακούγεται αποτρεπτικό το σεξ όταν είσαι άρρωστος αλλά ίσως να είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθεί το κοινό κρυολόγημα. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με έρευνες, ο οργασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Έχει άλλωστε συνδεθεί με παλαιότερες έρευνες με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης αλλά και την μείωση των καρδιοπαθειών.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024