Το θέμα είναι ότι κάθε ζώδιο λόγω του κυβερνήτη πλανήτη του καθώς επίσης και του στοιχείου στο οποίο ανήκει, επηρεάζεται άμεσα.

ΚΡΙΟΣ: Το μέρος του σώματος που συνδέεται με τον Κριό είναι το κεφάλι, οπότε πονοκέφαλοι.

ΤΑΥΡΟΣ: Το ζώδιο του Ταύρου συνδέεται με την περιοχή της κάτω σιαγόνας και του λαιμού, οπότε φαρυγγίτιδες, βρογχίτιδες κλπ,

ΔΙΔΥΜΟΙ: Τα μέρη του σώματος που αντιστοιχούν στο ζώδιο των Διδύμων είναι οι ώμοι, τα χέρια και οι πνεύμονες με αποτέλεσμα να κάνει δυνατό πυρετό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Στο ζώδιο του Καρκίνου αντιστοιχούν το στήθος, το στομάχι και το συκώτι, οπότε θα έχει θέματα πέψης και πόνους στο στήθος.

ΛΕΩΝ: Στον Λέοντα αντιστοιχούν η καρδιά, οι αρτηρίες, οι μυς, οπότε θα πιάνεται πολύ εύκολα με την υγρασία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Η Παρθένος συνδέεται με το πεπτικό σύστημα, το δωδεκαδάκτυλο, το λεπτό έντερο που πρακτικά σημαίνει θέματα στο στομάχι.

ΖΥΓΟΣ: Το ζώδιο του Ζυγού συνδέεται με το χαμηλότερο μέρος της πλάτης, τα νεφρά και με την ουροδόχο κύστη που σημαίνει ότι θα παθαίνει ουρολοιμώξεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Στο ζώδιο του Σκορπιού αντιστοιχούν τα γεννητικά όργανα και η ουρήθρα, οπότε θέλει προσοχή για μυκητιάσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Στο ζώδιο του Τοξότη αντιστοιχεί η περιοχή του ισχίου, οι γοφοί, οπότε θα έχει θέματα με τα πόδια πιο εύκολα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Το ζώδιο του Αιγόκερω συνδέεται με τα γόνατα και τις αρθρώσεις γενικότερα, οπότε όταν έχει υγρασία πονάει και πιάνεται αρκετά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Το ζώδιο του Υδροχόου συνδέεται με το τμήμα του ποδιού από το γόνατο μέχρι τον αστράγαλο, οπότε θέματα στην κίνηση.

ΙΧΘΕΙΣ: Το ζώδιο των Ιχθύων συνδέεται με τα πέλματα, άρα και με θέματα ισορροπίας και κίνησης.