Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι τρεις εκ των τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν σε περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα ανήλικο στο Ζεφύρι. 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι τρεις εκ των τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν σε περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα ανήλικο στο Ζεφύρι. Ο τέταρτος συνάδελφος τους που φέρεται να εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά το 11χρονο αγόρι είχε διαφύγει και αναζητούνταν ωστόσο το μεσημέρι της Δευτέρας εμφανίστηκε στην Εισαγγελία παρουσία του δικηγόρου του.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός ΕΛ.ΑΣ.  «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά» ήταν το σχόλιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ο
Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ως φυσική ηγεσία, αλλά και η πολιτική ηγεσία, είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες συμπεριφορές. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως καταδικαστέες και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε».

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε κατόπιν της δημοσιοποίησης του βίντεο και της καταγγελίας, από εργαζόμενο στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr