Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ για τη βιαιοπραγία στον 11χρονο : Πλήρως καταδικαστέες και μη ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ για τη βιαιοπραγία στον 11χρονο : Πλήρως καταδικαστέες και μη ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές

«Ως φυσική ηγεσία, αλλά και η πολιτική ηγεσία, είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες συμπεριφορές. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως καταδικαστέες και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε» δήλωσε κατηγορηματικά στη γραμμή που έδωσε και ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας το βίντεο, στο οποίο φαίνεται αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να χτυπά ένα 11χρονο αγόρι.

Οργισμένος με το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και μάλιστα σε ανήλικο, που εκθέτει για άλλη μια φορά το Σώμα, εμφανίσθηκε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

«Ως φυσική ηγεσία, αλλά και η πολιτική ηγεσία, είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες συμπεριφορές. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως καταδικαστέες και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε» δήλωσε κατηγορηματικά στη γραμμή που έδωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας το βίντεο, στο οποίο φαίνεται αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να χτυπά ένα 11χρονο αγόρι που χωρίς λόγο σταμάτησαν για έλεγχο.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε κατόπιν της δημοσιοποίησης του βίντεο και της καταγγελίας, από εργαζόμενο στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.

Δεν έχει θέση το Σώμα

«Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά» ήταν το αυστηρό σχόλιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Είχε κακομεταχειριστεί ξανά τον ίδιο ανήλικο»

Ωστόσο τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για βιαιοπραγία εναντίον του 11χρονου από τον ίδιο αστυνομικό και παλαιότερα αναζωπυρώνουν το θέμα, αποδυναμώνοντας τις βαρύγδουπες δηλώσεις της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το Βήμα, επικαλούμενο αναφορές συναδέλφων του νταή αστυνομικού, ο 30χρονος αστυνομικός που χαστούκισε τον 11χρονο στο Μενίδι είχε κατηγορηθεί το καλοκαίρι του 2018 ότι είχε κακομεταχειριστεί τον… ίδιο ανήλικο!

Ο αστυνομικός είχε τότε ακινητοποιήσει όχημα στο οποίο επέβαινε ο συγκεκριμένος ανήλικος και το οποίο οδηγούσε ένας φίλος του ηλικίας περίπου 11-12 ετών.

Ο 30χρονος αστυνομικός προσήγαγε τα δύο παιδιά στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών όπου φαίνεται να συγκεντρώθηκαν συγγενείς των δύο παιδιών.

Ο παππούς του 11χρονου είχε κατηγορήσει τότε τον αστυνομικό ότι είχε τραβήξει το αυτί του εγγονού του. Μάλιστα, τότε είχε διαταχθεί και ΕΔΕ εναντίον του ίδιου ένστολου με άγνωστη εξέλιξη.

«Να συμβάλουμε στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας»

Ο αρχηγός της Αστυνομίας επισκέφθηκε απόψε την Πάτρα, προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι ενώσεις εν΄ ενεργεία και απόστρατων αστυνομικών, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Προηγουμένως, ο Μιχάλης Καραμαλάκης είχε σύσκεψη στη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τους αστυνομικούς διευθυντές των τριών νομών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «δόθηκαν κατευθύνσεις, ούτως ώστε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδος.»

Παράλληλα, ο αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι «έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα από τους συναδέλφους, με την εξάρθρωση πολλαπλών κυκλωμάτων που εμπλέκονται σε ληστείες κλοπές και όχι μόνο», αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση, όσον αφορά στις δράσεις των συναδέλφων μας, για την πάταξη της εγκληματικότητας.»

Επίσης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο αστυνομικό μέγαρο ο Μιχάλης Καραμαλάκης είπε ότι «συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως το στεγαστικό, η ενίσχυση της στελέχωσης και της υλικοτεχνικής υποδομής, και μία σειρά άλλων ζητημάτων που είναι σε μία διαδικασία εξεύρεσης λύσεων.»

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Πάτρα, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επισκέφθηκε την λιμενική ζώνη, προκειμένου όπως είπε, «να δω τι ακριβώς συμβαίνει με το μεταναστευτικό.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «θα πρέπει να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο και προς αυτή την κατεύθυνση συσκεφθήκαμε για να βρούμε λύσεις.»

Στο μεταξύ, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επεσήμανε ότι «κάθε αστυνομικός σήμερα επιτελεί με ευσυνειδησία το καθήκον του και γίνεται μέτοχος με το ήθος και την αξιόλογη προσωπικότητά του στη διαμόρφωση της γενικότερης εικόνας του σώματος» και πρόσθεσε: «Αφουγκράζομαι και κατανοώ ως αρχηγός του σώματος αυτή την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία κάθε συναδέλφου αστυνομικού, ο οποίος καθημερινά με επαγγελματισμό και συνέπεια στέκεται δίπλα στον πολίτη και τον εξυπηρετεί χωρίς όρια με προσωπική και οικογενειακή επιβάρυνση και με εργασιακή επικινδυνότητα.»

Τέλος, ο αρχηγός της Αστυνομίας συναντήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024