Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοχοϊδης για το βίντεο-ντροπή : «Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά»

Χρυσοχοϊδης για το βίντεο-ντροπή : «Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά»

Οργή για τον αστυνομικό που χτύπησε 11χρονο παιδί στο Μενίδι.

Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι.

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει: «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

Σημειώνεται πως η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έρχεται μία μέρα μετά το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και μάλιστα σε βάρος ενός ανήλικου παιδιού στο Μενίδι το οποίο και καταγράφηκε σε βίντεο κλειστής κάμερας ασφαλείας.

Ειδικότερα όπως φαίνεται στο βίντεο, ο «νταής» αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτυπά ένα 11χρονο αγόρι που χωρίς λόγο σταμάτησαν για έλεγχο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από καταγγελία ενός εργαζομένου στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του.

Στην ανάρτησή του στο Facebook o καταγγέλλων σημειώνει πως το αγόρι «ήταν σε άθλια κατάσταση τρομαγμένο φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη» και πως το συμβάν έληξε όταν μπήκε «ένα Ι.Χ. στο στενό ενώ οι «αστυνομικοί τα μάζεψαν και έφυγαν ανενόχλητοι».

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί

Το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ ο αστυνομικός που βιαιοπράγησε τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Μάλιστα με απόφαση του Αρχηγείου, οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024