Σεισμός Τουρκία – Η δραματική διάσωση μητέρας και της 2χρονης κόρης της – Ήταν θαμμένες στα ερείπια για 28 ώρες
Μητέρα και κόρη ανασύρθηκαν ζωντανές μετά από 28 ώρες που ήταν «θαμμένες» στα ερείπια στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ.
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα όπου φαίνονται οι δραματικές προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στην Τουρκία να βγάλουν από τα ερείπια σπιτιού ένα δίχρονο κοριτσάκι και τη μητέρα της.
Μητέρα και κόρη ανασύρθηκαν ζωντανές μετά από 28 ώρες που ήταν «θαμμένες» στα ερείπια στην περιοχή Μουσταφά Πασά της επαρχίας Ελαζίγ.

Οι διασώστες από τη στιγμή που άκουσαν τις φωνές έστησαν μία ολόκληρη επιχείρηση και με «χειρουργικές» κινήσεις, κατάφεραν να προσεγγίσουν μητέρα και κόρη οι οποίες έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
Αρχικά οι διασώστες βρίσκουν την μικρή Γιούσρα την οποία και απεγκλώβισαν ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στη διάσωση της 35χρονης μητέρας της.
Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών
Μπορεί η διάσωση μητέρας και κόρης να δημιούργησε ελπίδες για ανεύρεση και άλλων επιζώντων ωστόσο όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες λιγοστεύουν.
Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την ανατολική Τουρκία αυξήθηκε στους 35.
Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).
Πάνω από 700 μετασεισμοί
Όπως ανακοίνωσε η AFAD, έχουν σημειωθεί πάνω από 700 μετασεισμοί. Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της Παρασκευής στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στην Ελαζίγ και σε τέσσερις στη γειτονική επαρχία της Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
- Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442