Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περού : Κάηκαν σπίτια από φοβερή έκρηξη βυτιοφόρου - Παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Περού : Κάηκαν σπίτια από φοβερή έκρηξη βυτιοφόρου – Παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Σωλήνας φορτηγού βυτιοφόρου μεταφοράς αερίου αποκόπηκε από το όχημα όταν αυτό πέρασε από σαμαράκι δρόμου, προκαλώντας διαρροή αερίου και ισχυρή έκρηξη σε δημοφιλή περιοχή στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας του Περού.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 ακόμη τραυματίστηκαν – ανάμεσά τους παιδιά – από έκρηξη φορτηγού που μετέφερε αέριο, τυλίγοντας στις φλόγες σπίτια σε συνοικία της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα, σε δυστύχημα που ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα χαρακτήρισε «τραγωδία».

Αποκόπηκε από το όχημα

Το δυστύχημα συνέβη την Πέμπτη στις 07:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), όταν σωλήνας φορτηγού βυτιοφόρου μεταφοράς αερίου αποκόπηκε από το όχημα όταν αυτό πέρασε από σαμαράκι δρόμου, προκαλώντας διαρροή αερίου και ισχυρή έκρηξη.

Reuters

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονικά σπίτια στη δημοφιλή περιοχή Βίγια Ελ Σαλβαδόρ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Για την αντιμετώπιση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα.

«Τουλάχιστον 14 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την έκρηξη φορτηγού βυτιοφόρου που μεταφέρει φυσικό αέριο» δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Αλφόνσο Πανίζο σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Υπέκυψε εννιάχρονο κορίτσι

Εκτός από τον οδηγό του φορτηγού, που πέθανε ακαριαία, εννιάχρονο κορίτσι υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον ένδεκα παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα, τόνισαν οι αρχές.

Reuters

Η υπουργός Υγείας Ελίζαμπεθ Χινοστρόσα δήλωσε πως παραπάνω από τα μισά θύματα βρίσκονται σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, με εγκαύματα που καλύπτουν πάνω από το 80% της επιφάνειας του σώματός τους.

«Με δεδομένο το μέγεθος των συνεπειών, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε τραγωδία», είπε ο πρόεδρος Βισκάρα σε δημοσιογράφους.

Reuters

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024