Μήλα ψητά
Το αγαπημένο γλυκό σε μια (ακόμα) πιο υγιεινή εκδοχή.
Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 μήλα
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. μέλι
15 γρ. ξανθές σταφίδες
15 γρ. μαύρες σταφίδες
30 γρ. καρύδια
4 ξυλάκια κανέλας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170°C. Κόβουμε τα καπάκια από κάθε μήλο (όπως κάνουμε στα λαχανικά για γεμιστά). Αφαιρούμε το εσωτερικό των μήλων αφήνοντας περίπου 1 εκ. περιθώριο γύρω-γύρω. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό που αφαιρέσαμε, εκτός από τα κουκούτσια. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη σκόνη κανέλας, το μέλι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα και βυθίζουμε μέσα τους τα ξυλαράκια κανέλας. Σκεπάζουμε με τα κομμένα καπάκια. Ρίχνουμε σε ένα ταψί λίγο νερό (περίπου 1 εκ.) και βάζουμε μέσα τα μήλα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Ανανέωσε με την Ουτρέχτη ο Μπάρκας (pic)
- Άνοιξε ξανά τον Μάρτιο η «ψαλίδα» επιτοκίων για νέα δάνεια και καταθέσεις [γράφημα]
- Οδηγός εκπόνησης νέων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων
- Λιακούλη: «Πούλησαν» emails εκλογέων, λένε «σκηνοθετημένη» η διάρρηξη και παραμένουν στις θέσεις τους
- Κεταμίνη: Το «ναρκωτικό των πάρτι» που θεραπεύει την κατάθλιψη στο χώρο εργασίας
- Πετρούπολη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας έξω από κέντρο διασκέδασης – Ποιος είναι ο δράστης