
Νέο ασφαλιστικό: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν – Παραδείγματα
Με το νέο ασφαλιστικό όσο υψηλότερες θα είναι οι εισφορές των ασφαλισμένων, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η μηνιαία σύνταξη που θα λάβουν
Με το νέο ασφαλιστικό όσο υψηλότερες θα είναι οι εισφορές των ασφαλισμένων, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η μηνιαία σύνταξη που θα λάβουν. Αυτό θα ισχύσει ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών που θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2020 για περίπου 1.500.000 μη μισθωτούς προβλέπει πως θα λάβουν συντάξεις από 775 ως 2.501 ευρώ. Όσοι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ με παραμονή στην αγορά εργασίας από 35 έως 40 έτη θα πρέπει να επιλέξουν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από την 4η κατηγορία και πάνω, δηλαδή 297 ευρώ μηνιαίως.
Όσοι επιλέξουν να καταβάλλουν την ελάχιστη εισφορά της πρώτης κατηγορίας, ύψους 155 ευρώ, θα λάβουν 779 ευρώ μετά από 40 χρόνια ασφάλισης για το άθροισμα εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης, ενώ όσοι επιλέξουν την ανώτατη ασφαλιστική κατηγορία για 40 χρόνια καταβάλλοντας 500 ευρώ τον μήνα θα λάβουν σύνταξη 1.659 ευρώ.
Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζεται το νέο σύστημα εισφορών προβλέπει ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικών εισφορών, όπου ο καθένας θα μπορεί να επιλέξει ελεύθερα την κατηγορία των ασφαλιστικών εισφορών του, πλήρη αποσύνδεση από τα χρόνια ασφάλισης και τις γνωστές κλάσεις του παρελθόντος και πλήρη αποσύνδεση από το εισόδημα.
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης είναι το πιο βαθύ και σκοτεινό κράτος και στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Μπαρτζώκας: «Ποια… κατάρα; Θέλουμε να κερδίσουμε και τα τρία ματς Euroleague αν μπορούμε» – Τι είπε για Νετζήπογλου
- Υπό απειλή τα ελληνικά σχολεία στην Ιερουσαλήμ
- Πάνω από 2.900 οι παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία τον Μάρτιο – Οι περισσότερες για υπερβολική ταχύτητα
- Ολυμπιακός – Μύκονος Betsson 109-83: Έβγαλε την υποχρέωση με «καυτό» Νετζήπογλου και φουλάρει για «διαβολοβδομάδα» (vids)
- Shops Open on Palm Sunday as Easter Trading Hours Begin


