ΚΚΕ για επίσκεψη Χαφτάρ : Κλιμακώνεται η εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
Η επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα και η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη, συνιστά κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , τονίζει το ΚΚΕ.
«Η επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα και η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στη Λιβύη, συνιστά κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς, από την οποία κανένα όφελος δεν μπορεί να υπάρξει για τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη του Λίβυου στρατηγού στην Αθήνα.
Το ΚΚΕ προσθέτει ότι «είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός ότι οι σχέσεις με δυνάμεις τύπου Χαφτάρ, που είναι μπλεγμένες στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και παζαρεύουν ταυτόχρονα με πολλά μέρη, μπορούν να αποτελέσουν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας υπέρ των λαών, αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».
Καταλήγοντας σημειώνει πως «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει θετική την επίσκεψη Χαφτάρ, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στο βούρκο αυτών των επικίνδυνων σχεδίων».
- Ξεχάστε τον Ζορό που ξέρατε – Ο μασκοφόρος εκδικητής του 2026 είναι Γάλλος και αντικαπιταλιστής
- Τζένιφερ Λόρενς – Έμα Στόουν: Τελικά υπάρχει κόντρα ανάμεσα τους;
- Γιατί τα social media προκαλούν τόσο άγχος στην Gen Z;
- Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες κυκλοφορίας – Δεν θα «σβήνονται» τα πρόστιμα
- Πόσο υγιεινά είναι τελικά τα φρούτα και τα λαχανικά;
- Γιατί οι παμπ στη Βρετανία δεν δέχονται Εργατικούς – «Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική ζωή»



