Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Κουκάκι συνεχίστηκε η βεντέτα αντιεξουσιαστών και αστυνομικών - Το χρονικό των συγκρούσεων

Στο Κουκάκι συνεχίστηκε η βεντέτα αντιεξουσιαστών και αστυνομικών – Το χρονικό των συγκρούσεων

Σε «εμπόλεμη ζώνη» μετατράπηκε για αρκετές ώρες η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια που ανακατέλαβαν αντιεξουσιαστές το μεσημέρι του Σαββάτου τόσο στην οδό Ματρόζου, όσο και στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι

Σε «εμπόλεμη ζώνη» μετατράπηκε για αρκετές ώρες η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια που ανακατέλαβαν αντιεξουσιαστές το μεσημέρι του Σαββάτου τόσο στην οδό Ματρόζου, όσο και στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν το μεσημέρι τα κτίρια στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 με ανάρτηση πανό, υποστήριξη αλληλέγγυων που έσπευσαν στην περιοχή, ανακοίνωση στην γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην οποία μιλούν για «μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή».

Η είδηση γίνεται γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ, όπου σημαίνει συναγερμός. Ισχυρές δυνάμεις καταφθάνουν στην περιοχή δίνοντας από την αρχή το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να «σηκώσουν τσαμπουκάδες». Λίγη ώρα αργότερα αποφασίζουν την άμεση εκκένωση των κτιρίων και των δύο, πρώτα στη Ματρόζου και στη σύνεχεια στην Παναιτωλίου.

Όση ώρα, δε, περιμένουν τους εισαγγελείς για να είναι νόμιμες οι επιχειρήσεις εκκένωσης συγκρούονται με τους αλληλέγγυους με πολλές καταγγελίες για χρήση υπέρμετρης -για άλλη μια φορά – βίας και «πολύ κόσμο που χτυπήθηκε και τραυματίστηκε» και πνίγουν την περιοχή στα χημικά. Απόδειξη της έντασης που δημιουργήθηκε και οι τραυματισμένοι αστυνομικοί.

Βράδυ Σαββάτου και το Κουκάκι, δημοφιλής περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας, όχι του Ιράκ, είναι απροσπέλαστο. Αστυνομικοί, χημικά, μπογιές, πέτρες, ξύλα, κομμάτια τσιμέντου, έπιπλα, καδρόνια στους δρόμους μπροστά και γύρω από τις καταλήψεις, άνθρωποι που τους παίρνουν με χειροπέδες, άλλοι τραυματισμένοι που αιμορραγούν, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι που μεταδίδουν σε ζωντανή μετάδοση τα γεγονότα.

Τελικά, λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την προσπάθεια εισβολής στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Περίπου μια ώρα μετά, απομάκρυναν τα άτομα που είχαν μπει στο κτίριο.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια,

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την Αστυνομία ολοκληρώθηκε στις 21.30 το βράδυ, ενώ συνελλήφθησαν οκτώ άτομα (5 γυναίκες και 3 άνδρες).

Αντιδράσεις από τους γείτονες

Στα βίντεο από τα τεκταινόμενα ξεχωρίζουν οι φωνές των γειτόνων, οι οποίοι με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της αστυνομοκρατίας, αλλά και αυστηρές συστάσεις προς τους αστυνομικούς, διεκδικούν την ηρεμία τους και τη γαλήνη τους και τελικά μια ζωή που θα απασχολούνται με τα σοβαρά και ουσιαστικά ζητήματα και όχι με τις βεντέτες αντιεξουσιαστών και αστυνομίας.

Η «βεντέτα»

Η βεντέτα αυτή που έχει ξεσπάσει μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών, με την πρώτη να θέλει πάση θυσία και με τη χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων να επιβάλει το κυβέρνητικό δόγμα νόμος και τάξη παντού, με κατάργηση όλων των «άβατων» και την άλλη πλευρά να μιλά για αστυνομοκρατία και τρομοκρατία και να σηκώνει λάβαρο επανάστασης και γενικευμένης αντίστασης, την πληρώνει ακριβά η κοινωνία, που σαφώς έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από την κατάληψη ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου, που χρησιμοποιείται για την προστασία ευάλωτων ανθρώπων.

Τραυματισμένοι άνθρωποι, χημικά, 13 συλλήψεις μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, προσαγωγές άλλων 9 ατόμων που είχαν σπεύσει στην περιοχή μαζί με αυτούς που τελικά μπήκαν στα κτίρια, υλικές ζημιές και πολίτες «στα κάγκελα» ο σημερινός απολογισμός της βεντέτας που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024