Λίγο μετά τις 21:00 ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην Οδό Παναιτωλίου 21 μετά την ανακατάληψη του κτιρίου από αντιεξουσιαστές, νωρίς σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα.

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε οκτώ συλλήψεις, πέντε άντρες και τρεις γυναίκες.

Στο σημείο βρέθηκαν και αλληλέγγυοι, με τους άντρες των ΜΑΤ να τους επιτίθενται ασκώντας βία σε έναν από αυτούς, χτυπώντας τον με το γκλοπ του.

Στο σημείο πετούσε επίσης και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, μετά από περίπου μίας ώρας έντασης, ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης «Ματρόζου 45».

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι πέντε συλλήψεις καταληψιών (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) που πήραν το δρόμο για την Κρατική Ασφάλεια, ανάμεσα τους κι ένας ανήλικος.

Στο σημείο βρέθηκαν αλληλέγγυοι και εξοργισμένοι γείτονες -που ακόμη έχουν νωπές τις μνήμες από την προηγούμενη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια, άγρια αστυνομική καταστολή και την σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ.

Κλειστή παραμένει για την κυκλοφορία των οχημάτων η οδός Παναιτωλίου και η συνέχεια της Αρακύνθου από την οδό Ορλώφ μέχρι την οδό Μιρτσιέφσκι.

Η οδός Ματρόζου είναι κλειστή από την οδό Βεΐκου και η Ορλώφ από την Τ. Καρατάσου εως την Παναιτωλίου.

Η επιχείρηση

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη στην οδό Ματρόζου 45, μετά από εντολή εισαγγελέα.

Μετά από επίπονη και πολύωρη προσπάθεια οι άντρες των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, ανοίγοντας την πόρτα με σιδεροτροχό.

Η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησε και σκάλα την οποία τοποθέτησε στην πίσω αυλή του κτιρίου για να εισέλθει στο κτίριο, με αποτέλεσμα να συλλάβει μέσα από την κατάληψη πέντε άτομα, τρεις άντρες και δύο γυναίκες, ενώ παράλληλα οι αλληλέγγυοι από έξω φώναζαν συνθήματα όπως «η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών».

Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές μέσα από τις καταλήψεις φώναζαν συνθήματα όπως «10, 100, 1000 καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο