Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν : Οι ΗΠΑ στέλνουν ειδικό στις έρευνες για το ουκρανικό Μπόινγκ

Ιράν : Οι ΗΠΑ στέλνουν ειδικό στις έρευνες για το ουκρανικό Μπόινγκ

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να διαπιστεύσουν ειδικό που θα πάρει μέρος στις έρευνες για τα αίτια συντριβής του ουκρανικού Μπόινγκ, ανακοίνωσε το Ιράν.

Οι αρχές του Ιράν προσκάλεσαν επισήμως το ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (National Transportation Safety Board, NTSB) να συμμετάσχει στην έρευνα που διενεργούν για τη συντριβή ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να διαπιστεύσουν ειδικό που θα πάρει μέρος, δήλωσε χθες Πέμπτη ιρανός αξιωματούχος.

«Στέλνει αντιπρόσωπο»

«Το NTSB απάντησε στον επικεφαλής της ομάδας μας που διενεργεί την έρευνα και ανήγγειλε πως στέλνει διαπιστευμένο αντιπρόσωπο», εξήγησε ο Φαρχάντ Παρβαρές, αντιπρόσωπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ, αποτελεί μέρος του συστήματος του ΟΗΕ) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το NTSB απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Πηγή ενημερωμένη σχετικά επιβεβαίωσε πως η αμερικανική υπηρεσία συμφώνησε να συμμετάσχει στην έρευνα, συμπλήρωσε όμως πως δεν είναι σαφές τι μπορεί και αν μπορεί να κάνει κάτι ο αντιπρόσωπός της, με δεδομένες τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Σύμφωνα με τον Παρβαρές, έχουν προσκληθεί και άλλες χώρες να πάρουν μέρος στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένων της Ουκρανίας και του Καναδά.

Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις

Ο αντιπρόσωπος του Ιράν στον ΔΟΠΑ υποβάθμισε εξάλλου τις εκτιμήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά ότι το Boeing 737-800 NG της Ukraine International Airlines (UIA) πιθανόν καταρρίφθηκε από πύραυλο.

Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεσμεύεται να διενεργήσει διεξοδική και διαφανή έρευνα για το δυστύχημα, το οποίο χαρακτήρισε «τραγωδία» και «καταστροφή» για όλους όσοι συνδέονται με αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024