Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τεχεράνη : Ψυχολογικός πόλεμος τα περί κατάρριψης του Μπόινγκ - Στείλτε αντιπροσώπους

Τεχεράνη : Ψυχολογικός πόλεμος τα περί κατάρριψης του Μπόινγκ – Στείλτε αντιπροσώπους

Ολες οι χώρες των οποίων υπήκοοι επέβαιναν στο μοιραίο ουκρανικό αεροσκάφος, αλλά και η Μπόινγκ, μπορούν να στείλουν αντιπροσώπους, ανακοίνωσε η Τεχεράνη, η οποία τονίζει ότι οι αναφορές για κατάρριψη του αεροπλάνου από ιρανικό πύραυλο «είναι ψυχολογικός πόλεμος» σε βάρος ττου Ιράν.

Η Τεχεράνη αρνήθηκε ότι το ουκρανικό Μπόινγκ 737 που συνετρίβη κοντά στην Τεχεράνη, επλήγη από πύραυλο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέϊ σε ανακοίνωσή του που μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης η κρατική τηλεόραση.

«Ψυχολογικός πόλεμος»

«Ολες αυτές οι αναφορές είναι ψυχολογικός πόλεμος κατά του Ιράν… όλες αυτές οι χώρες, οι υπήκοοι των οποίων επέβαιναν στο αεροσκάφος, μπορούν να στείλουν αντιπροσώπους τους και προτρέπουμε την Boeing να στείλει τον δικό της αντιπρόσωπο για να συμμετάσχει στη διαδικασία ερευνών του μαύρου κουτιού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί κάλεσε τον Καναδά να κοινοποιήσει τις πληροφορίες που η Οτάβα ανέφερε ότι διαθέτει για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό ότι το Μπόινγκ 737 καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος.

Μιλώντας για «ύποπτες σκηνοθεσίες», ο Μουσαβί κάλεσε τον «καναδό πρωθυπουργό και κάθε άλλη κυβέρνηση που διαθέτει πληροφορίες για τη συντριβή να τις παραδώσει στην επιτροπή ερευνών στο Ιράν», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Πολλές πτήσεις»

«Πολλές πτήσεις, διεθνείς και εσωτερικού, πετούσαν την ίδια στιγμή στον ιρανικό εναέριο χώρο, στο ίδιο ύψος των 8.000 ποδών και αυτή η ιστορία περί πυραυλικού πλήγματος στο αεροπλάνο δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να είναι σωστή» είχε αναφέρει, νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ιράν.

«Αυτές οι φήμες δεν έχουν λογική» τόνιζε η ανακοίνωση, που επικαλείτο τον Αλί Αμπεντζαντέχ, πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και υφυπουργό Μεταφορών του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024