Τουρκία : Χειροπέδες σε φερόμενα μέλη ΙΚ που σχεδίαζαν επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Η αστυνομία της Άγκυρας συνέλαβε σήμερα, Τρίτη, πέντε φερόμενους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με την υποψία ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Η αστυνομία της Άγκυρας συνέλαβε σήμερα, Τρίτη, πέντε φερόμενους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με την υποψία ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Οι ύποπτοι είναι ξένοι υπήκοοι που συνδέονται με βαθμίδες της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία. Τα υποτιθέμενα σχέδια επίθεσης δεν ήταν επίσης άμεσα σαφή.
Το πρακτορείο τόνισε παράλληλα ότι οι αστυνομικές επιδρομές συνεχίζονται και ότι ενδέχεται να συλληφθούν περισσότερα άτομα.
Οι συλλήψεις έρχονται εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας σε εθνικό επίπεδο κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς. Περισσότερα από 317.000 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Χθες Δευτέρα, το Anadolu ανέφερε ότι 100 ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 50 ξένων υπηκόων, συνελήφθησαν σε εκτεταμένες επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα.
Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση το 2017 σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 39 νεκρούς και 79 τραυματίες.
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
- Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει και τις καταναλωτικές μας συνήθειες
- Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα
- Ιράν: Πανηγυρισμοί στην Τεχεράνη για την κατάρριψη των δύο αμερικανικών αεροσκαφών – Το Ισραήλ βομβαρδίζει γέφυρες στον Λίβανο
- Αντετοκούνμπο για τους Μπακς: «Όταν κάποιος μου λέει να μην παίξω είναι σαν προσβολή για εμένα»
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Σχέσεις: Πόση «δύναμη» έχουμε πάνω στον σύντροφό μας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442