Για καταπάτηση της πίστης της μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία χαρακτηρίζει «τουρκική», κατηγορεί την Ελλάδα, ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης TRT, το οποίο αναρτήθηκε στην ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της

Για καταπάτηση της πίστης της μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία χαρακτηρίζει «τουρκική», κατηγορεί την Ελλάδα, ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης TRT, το οποίο αναρτήθηκε στην ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της.

Στην εισαγωγή της, η τουρκάλα δημοσιογράφος που βρέθηκε στη Θράκη για να καταγράψει τις απόψεις των ψευτομοφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, Αχμέτ Μέτε και Ιμπραήμ Σερίφ αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγόρησαν την Ελλάδα πως με κάθε ευκαιρία τους «σέρνει» στα δικαστήρια για «αντιποίησης αρχής», δηλώνει πως «στις περιοχές της Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου της Δυτικής Θράκης, ζουν περίπου 140.000 μουσουλμάνοι Τούρκοι, που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ιδίως όσον αφορά την ελευθερία της πίστης και έκφρασης».

Οπως ισχυρίζεται ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, οι κατηγορίες για «αντιποίηση αρχής» έχει μοναδικό στόχο να πτοήσει τον ίδιο και να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού στη μειονότητα.

Από την πλευρά του, ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε το 2017 για επεισόδια που προκάλεσε σε κηδεία Πομάκου στρατιώτη, υποστηρίζει πως  «θέλουν να μας εκφοβίσουν και να μας καταπτοήσουν».

«Είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε σ’ αυτόν τον αγώνα. Ακόμη αν υπάρξουν ποινές και εάν υπάρξει φυλάκιση. Ο διορισμός ιμάμηδων σε τζαμιά, ο διορισμός μουφτήδων αποτελούν προσπάθειες του ελληνικού κράτους να μην υπάρχει ηγέτης στη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» προσθέτει.

Το ρεπορτάζ καταλήγει με τη δημοσιογράφο να δηλώνει πως «η μοναδική προσδοκία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης από την ελληνικό κράτος είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr