Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τώρα ή… ποτέ

Τώρα ή… ποτέ

Γιατί δεν υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας επιφορτισμένοι με την ευθύνη να βαθμολογούν τους… Varίστες, όταν πλέον είναι οφθαλμοφανές ότι και οι «ψηφιακοί» διαιτητές μπορούν με τις αποφάσεις τους να αλλάξουν ένα αποτέλεσμα, ου μην και τον ίδιο τον βαθμολογικό πίνακα;

Ναι, δεν φαίνεται πάνω στην… τούρλα. Είναι όμως νομοτελειακό. Μια μεγάλη κρίση, δεν μπορεί παρά στην κορύφωσή της να δημιουργήσει μια μεγάλη ευκαιρία. Οποιος ενδιαφέρεται λοιπόν στα αλήθεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, και όχι για το προσωπικό του έρεισμα ή τον παχυλό μισθό του: Ας σηκώσει το χέρι του, κάνοντας ένα βήμα εμπρός.

Κράτος, ΕΠΟ, διοργανώτρια αρχή, επιτροπές, αξιότιμοι «τοποτηρητές» UEFA και FIFA, διαιτητές, ιδιοκτήτες ομάδων κ.λπ. Για σας βαράει η καμπάνα από το απόγευμα της Κυριακής. Οι μάσκες έπεσαν στο… χορτάρι του Πανθεσσαλικού, φέρνοντας σε κοινή θέα όσα κάποιοι επιμένουν να παριστάνουν πως δεν βλέπουν τόσο καιρό.

Τι γίνεται. Με τι θράσος γίνεται. Από ποιους γίνεται.

Και μιας και πλανάται στον αέρα ακόμη, και η έκπληξη από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του One Channel για την υπόθεση «πολυιδιοκτησίας» ΠΑΟΚ -Ξάνθης, το πακέτο είναι πλήρες. Εδώ δεν χρειάζονται «επικοινωνιακοί χειρισμοί», ούτε αναμονή για να πέσουν οι «τόνοι». Εδώ επιβάλλεται μια άμεση διαδικασία κάθαρσης. Για να σωθεί ό,τι σώζεται.

Είτε λοιπόν όσοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας με τον τίτλο «υπεύθυνος» στο πέτο, θα πράξουν τα δέοντα. Είτε θα αναλάβουν την ευθύνη της πλήρους απαξίωσης ενός προϊόντος που πέραν της «ψυχαγωγίας» εκατομμυρίων φιλάθλων, σχηματίζει ένα οικοσύστημα χιλιάδων εργαζόμενων.

Ενα προϊόν που απολαμβάνει την καλύτερη δεκαετία της ιστορίας του πανευρωπαϊκά με έσοδα που δεν είχε φανταστεί κανείς, αλλά που εδώ στα μέρη μας περιγράφεται μόνο από τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη δήλωσή του έπειτα από το περίφημο πια Βόλος – Ολυμπιακός 0-0.

Γιατί έπρεπε να ζητήσουν οι Ερυθρόλευκοι πρόσφατα με επιστολή τους διαλόγους του VAR και δεν το έπραξαν οι αρχές του ποδοσφαίρου, από τη στιγμή που άπαντες συμφωνούμε πως όσα έγιναν την Κυριακή δεν γίνεται να εναρμονιστούν στην τροχιά του «ανθρώπινου λάθους». Δεν πρόκειται για κάποιο παράλογο αίτημα. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το VAR έχει… γραμμές (οφσάιντ, goal line tech). Και έχει και τους διαλόγους στις υπηρεσίες των ομάδων, Δευτέρα πρωί.

Γιατί δεν υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας επιφορτισμένοι με την ευθύνη να βαθμολογούν τους… Varίστες, όταν πλέον είναι οφθαλμοφανές ότι και οι «ψηφιακοί» διαιτητές μπορούν με τις αποφάσεις τους να αλλάξουν ένα αποτέλεσμα, ου μην και τον ίδιο τον βαθμολογικό πίνακα;

Πώς γίνεται μεσοβδόμαδα να έρχονται στην επιφάνεια μια σειρά από σοκαριστικές αποκαλύψεις για πιθανή «πολυιδιοκτησία» στη Σούπερ Λιγκ 1 και το Σάββατο να επιτρέπει ο συνεταιρισμός και η ΕΠΟ να διεξάγεται ματς «μεταξύ» των δύο εμπλεκόμενων ομάδων, όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει ξεκινήσει την έρευνά της;

Πότε το αυτονόητο θα είναι τέλος πάντων… αυτονόητο; Αν δεν συμβεί και τώρα, δεν θα συμβεί ποτέ. Και η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά τους «υπεύθυνους» που ως εδώ σφυρίζουν αδιάφορα. Δίχως μάλιστα τη βοήθεια του… VAR!

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024