Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία Όλγας Γεροβασίλη με τον πρόεδρο της βουλής : Να ζητήσουν συγγνώμη Παπαδημητρίου - Λοβέρδος

Επικοινωνία Όλγας Γεροβασίλη με τον πρόεδρο της βουλής : Να ζητήσουν συγγνώμη Παπαδημητρίου – Λοβέρδος

Στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση του προέδρου της βουλής προκειμένου να ζητήσουν συγγνώμη οι βουλευτές της ΝΔ για τις δηλώσεις τους, ο Γιάννης Λοβέρδος τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η αστυνομική βία, ενώ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου χαρακτηρίζει καθήκον το ξεγύμνωμα των οπαδών της βίας.

Μετά τη δήλωση του Γιάννη Ραγκούση, η Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ζήτησε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την παρέμβασή του για να ανακληθούν οι δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδου και οι τελευταίοι να ζητήσουν συγγνώμη.

Η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από τον κ. Τασούλα «να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους βουλευτές της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδο, προκειμένου αυτοί να ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για τις απαράδεκτες – για μέλη του Κοινοβουλίου- δηλώσεις τους».

Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «οι δυο βουλευτές, μέσω δημόσιων παρεμβάσεων τους, συκοφάντησαν πολίτες που υπέστησαν αστυνομική βία και δικαιολόγησαν έκνομες ενέργειες μιας μειοψηφίας εντός της ΕΛ.ΑΣ, όπως η διαπόμπευση πολιτών. Μια μειοψηφίας που, όπως όλα δείχνουν, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας και του κ. Μητσοτάκη αφού οι ενέργειες αυτές, όχι μόνο δεν έχουν καταδικαστεί, αλλά μέσω ψεμάτων επιχειρήθηκε να εμφανιστούν ως σύννομες και επιστροφή στην «κανονικότητα» όπως δυστυχώς την αντιλαμβάνεται η ΝΔ».

Πάντως οι δύο βουλευτές της ΝΔ δείχνουν να επιμένουν στην ουσία των θέσεών που είχαν εκφράσει και για τις οποίες εγκαλούνται. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εμμένοντας στην ουσία της απαράδεκτης άποψης που εξέφρασε για το «ξεβράκωμα» των «μπαχαλάκηδων» κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για «κόψε-ράψε» των δηλώσεών του.

Όπως τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να αρνείται την επίμαχη φράση που είπε σημειώνει ότι κόπηκαν τρεις φράσεις από το τέλος της τηλεοπτικής εκπομπής του Action24 στην οποία συνομιλούσε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαδημητρίου κάνει λόγο για «διαστρέβλωση» των λεγομένων του και «διασπορά ψεύτικων ειδήσεων» και «βρώμικη επίθεση» εναντίον του.

Παπαδημητρίου: Καθήκον να ξεγυμνώσουμε τους οπαδούς της βίας

Ο κ. Παπαδημητρίου επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι και τον κατηγορεί για «συστηματική υπεράσπιση των μπαχαλάκηδων» και «προστασία των οπαδών της ανοιχτής και απροσχημάτιστης βίας». «Δεν αρκεί να βρίζεις την Αστυνομία για να είσαι υπέρμαχος των ελευθεριών και των δικαιωμάτων. Πρέπει να πιστεύεις πραγματικά στο πνεύμα του Νόμου και στην αυστηρή εφαρμογή του. Είναι αυτονόητο σε όλους μας ότι οι «μπαχαλάκηδες» δεν πιστεύουν ούτε στη Δημοκρατία μας, ούτε στους Νόμους της» υποστηρίζει βουλευτής της ΝΔ.

«Αυτό βεβαίως δεν δικαιολογεί καμία υπέρβαση από την πλευρά των αστυνομικών – συνεχίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει: Καλώς λοιπόν ελέγχονται όλα τα γεγονότα και όλες οι ενέργειες των τελευταίων ημερών, ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενη ανάμειξη μελών της οικογένειας του αγαπητού κ. Ινδαρέ».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπαδημητρίου καταλήγει λέγοντας ότι «παραμένει καθήκον όσων πιστεύουμε στην Ελευθερία των Ιδεών, να «ξεγυμνώνουμε» εκείνους που επιδιώκουν να επιβάλλουν την άποψη ότι η Βία μπορεί να νικήσει το Νόμο».

Λοβέρδος: Επιβεβλημένη η αστυνομική βία

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λοβέρδος μετά την ανοίκεια επίθεση κατά του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ με ανάρτησή του στα social media και τη δήλωση Ραγκούση που ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της βουλής ο κ. Λοβέρδος επανήλθε με δύο νέες αναρτήσεις.

Σε αυτές ο κ. Λοβέρδος κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνείται να αντιληφθεί πως είναι «αυτονόητη αλήθεια» πως μόνο η αστυνομία έχει δικαίωμα να ασκεί έννομη βία», υπογραμμίζοντας παράλληλα μεταξύ άλλων πως στο πλαίσιο της έννομης τάξης «η άσκηση βίας από την αστυνομία είναι επιβεβλημένη για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών».

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024