Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουκάκι: Νέα βίντεο επιβεβαιώνουν την αυθαιρεσία και διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Κουκάκι: Νέα βίντεο επιβεβαιώνουν την αυθαιρεσία και διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Στις πρώτες φωτογραφίες που είδαν τη δημοσιότητα, φαινόταν ο σκηνοθέτης να φορά κολάρο και να έχει μελανιές στο δεξί του μάτι και στο μέτωπό.

Έντονες αντιδράσεις και κύμα συμπαράστασης έχει προκαλέσει η ωμή αστυνομική βία κατά του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του στο Κουκάκι.

Οι φωτογραφίες με τον κακοποιημένο σκηνοθέτη καθώς και βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκθέτουν την ελληνική αστυνομία, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν χρησιμοποιήθηκε βία κατά τη σύλληψή τους.

Στις πρώτες φωτογραφίες που είδαν τη δημοσιότητα, φαινόταν ο σκηνοθέτης να φορά κολάρο και να έχει μελανιές στο δεξί του μάτι και στο μέτωπό.

Σε φωτογραφία η οποία μάλιστα είχε κυκλοφορήσει την ίδια μέρα που συνελήφθησαν ο Ινδαρέ και οι γιοι του, φαίνονται να είναι δεμένοι πισθάγκωνα και περικυκλωμένοι από αστυνομικούς ΟΠΚΕ στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Ερωτήματα για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Ως βασικό υπερασπιστικό «όπλο» της οικογένειας του σκηνοθέτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το βίντεο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, το οποίο εγείρει ερωτήματα για την αστυνομική επιχείρηση.

Στο βίντεο απεικονίζονται ο σκηνοθέτης με τους γιους του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους δίπλα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου, την ώρα που οι άντρες της αστυνομίας έχουν εισβάλει στο υπό κατάληψη κτίριο.

Σύμφωνα με την οικογένεια, το βίντεο αποδεικνύει ότι οι νεαροί δεν ήταν στην κατάληψη την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης.

Σε ένα άλλο βίντεο το οποίο έχει τραβηχτεί από γειτονικό πρόσωπο, φαίνεται η έφοδος των ανδρών της ΕΚΑΜ στο κατειλημμένο κτίριο. Στο βίντεο φαίνονται να πετούν κρότου – λάμψης ενώ με τροχό προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα της εισόδου, που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, είχε θωρακιστεί εσωτερικά με σιδερένιες δοκούς.

«Θα φανεί η αλήθεια»

Δηλώσεις στο One Channel έκανε ο Δημήτρης Ινδαρές μετά τα όσα έγιναν στην κατάληψη στο Κουκάκι, όπου αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του και συνέλαβαν εκείνον και τα δύο του παιδιά.

Δείχνοντας αισιόδοξος πως τα πράγματα θα βρουν τις πραγματικές τους διαστάσεις, ο σκηνοθέτης τόνισε πως η αλήθεια θα φανεί καθώς έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη.

«Με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα βρίσκουν τις πραγματικές του διαστάσεις, έχει ξεκινήσει μία διαδικασία από την ελληνική δικαιοσύνη που και με την σημερινή αναβολή δίνει τον χρόνο για να φανεί η αλήθεια», τόνισε ο Δημήτρης Ινδαρές στην κάμερα του One Chanel, τονίζοντας πως σημαντικό ρόλο στο να λάμψει η αλήθεια παίζουν τα στοιχεία που εμφανίζουν στις αρχές οι γείτονες και οι άνθρωποι που ζουν στο Κουκάκι.

Καταγγελίες για πλαστικές σφαίρες

Πολιτική κόντρα προκάλεσε και η καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση ότι η 28χρονη που συνελήφθη στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου τραυματίστηκε από πλαστική σφαίρα. Ο τομεάρχης Προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε απόσπασμα από το βιβλίο που τηρείται στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε η γυναίκα, όπου όμως, δεν αναγράφεται ότι οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε χτυπηθεί πράγματι από πλαστική σφαίρα, αλλά γίνεται καταγραφή για «αναφερόμενο» τραυματισμό από πλαστική σφαίρα.

Στην καταγγελία απάντησε η Αστυνομία υποστηρίζοντας ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες, αλλά ελαστικές μπάλες, με δύναμη μικρότερη της γροθιάς και βεληνεκές περίπου δεκαπέντε μέτρων.

Σε κείμενο ωστόσο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι καταληψίες της Ματρόζου 45, κατήγγειλαν ότι οι άνδρες της αστυνομίας τους τραυμάτισαν με πλαστικές σφαίρες και πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού.

Την Πέμπτη είδε το φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε ο ίδιος ο Δημήτρης Ινδαρές, την ώρα που οι αστυνομικοί είχαν φορέσει χειροπέδες στον ίδιο και τους γιους του στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Κύμα συμπαράστασης

Δεκάδες καλλιτέχνες στάθηκαν με κάθε τρόπο τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ.

Αμεσα συστάθηκε κείμενο στήριξης  στον σκηνοθέτη το οποίο υπογράφουν δεκάδες καλλιτέχνες αλλά και πνευματικοί άνθρωποι της χώρας.

Μεταξύ αυτών: ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Στέφανος Κορκολής, η Λένα Πλάτωνος , Νίκος Πλατύραχος, Χάρης Μαυρουδής, Δημήτρης Καρατζιάς , Μάρω Δούκα, Σεμίνα Διγενή, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Πασχάλης Τσαρούχας, Ευγενία Λουπάκη, Ελενα Ακρίτα, Μίλτος Λογιάδης.

Πολύ σημαντικά ερωτήματα και σκέψεις έθεσε και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σχετικά με τα φαινόμενα κρατικής βίας που έχουν ενταθεί το τελευταίο εξάμηνο.

Το ερώτημα είναι μόνο ένα: «Αν παραβιάστηκαν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», τονίζει στην αρχή ο ηθοποιός.

«Το κράτος οφείλει να είναι εγγυητής και προστάτης τους» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης προσθέτοντας πως «εφόσον παραβιάστηκαν, αυτό πρέπει να φανερωθεί και οι παραβάτες να υποστούν τις συνέπειες».

Θέση για την κρατική βία και τα ακραία φαινόμενα αστυνομοκρατίας, που έχουν ενταθεί το τελευταίο εξάμηνο και με αφορμή την κακοποίηση των μελών της οικογένειας Ινδαρέ, πήρε και ο ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, μέσω των social media.

«Έτσι λοιπόν. Ασελγώ σε ένα παιδί και το έγκλημά μου παραγράφεται βάσει μιας πουτανιάς των Νόμων. Ξεβρακώνω μια κοπελίτσα στο δρόμο για να διαπιστώσω αν όταν έχει περίοδο αντί για σερβιέτα βάζει μολότωφ, κατεβάζω το σλιπάκι ενός αγοριού κάνοντας πως τον πηδάω(εμείς οι ράμπο οι αρσενικάρες), εισβάλλω σε οποιοδήποτε σπίτι μου γουστάρει, όποτε και όπως θέλω(επειδή είμαι εξουσία ρε!) και ο υπουργός διαπιστώνει ότι δεν έγινε καμιά αστυνομική αυθαιρεσία» έγραψε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024