Την παρέμβαση του προέδρου της βουλής Κώστα Τασούλα για να ανακληθούν στην κοινοβουλευτική τάξη οι δύο βουλευτές της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου και Γιάννης Λοβέρδος.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Προστασία του Πολίτη ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό επειδή δεν έχει μέχρι στιγμής αποδοκιμάσει τις «αποτρόπαιες δηλώσεις» των βουλευτών του, με τις οποίες «συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να ξεβρακώνει».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για «δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία» και επικαλείται την κείμενο νομοθεσία ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου της βουλής για να ζητήσουν συγγνώμη για τις δηλώσεις αυτές οι βουλευτές της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου και Γιάννης Λοβέρδος.

Αντισυνταγματικές δηλώσεις – έκνομη αστυνομία

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ραγκούση έχει ως εξής:

«Μάταια περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει τις χειμερινές του διακοπές για να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του, κκ Μπ. Παπαδημητρίου και Γ.  Λοβέρδου με τις οποίες συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να «ξεβρακώνει».

Δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού-Π.Δ. 254/2004, Φ.Ε.Κ. 238/Α ́) με απόλυτη σαφήνεια προβλέπεται ότι:

«Άρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση. δ. (Ο αστυνομικός) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πλέον ζητούμε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για τη δημόσια συγγνώμη από τους δύο Βουλευτές της ΝΔ. Παραδίδουμε στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών την διολίσθηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προς τέτοιες επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις».

Μπαχαλάκηδες

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί προκλητική ανάρτηση στα social media από τον Γιάννη Λοβέρδο με την οποία ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυε ανοίκεια επίθεση στον Δημήτρη Ινδαρέ επικροτώντας το απαράδεκτο κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής εναντίον του. «Αφού δεν μπόρεσε να διακριθεί ως πετυχημένος σκηνοθέτης στην μυθοπλασία του κινηματογράφου, ελπίζει σε νέα καριέρα μετατρέποντας την πραγματικότητα σε μύθο, προς τέρψιν των ιδεοληπτικών συντρόφων του της αριστεράς!», σχολίαζε ο βουλευτής της ΝΔ.

Την ίδια ώρα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εξέφραζε την απαράδεκτη άποψη ότι η αστυνομία μπορεί να «ξεβρακώνει τους μπαχαλάκηδες».  Η δήλωσή του αυτή ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, για το αν η Αστυνομία έχει δικαίωμα να ξεβρακώνει τους πολίτες. Ο πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι «αν είναι μπαχαλάκηδες, βεβαίως και μπορείς να τους ξεβρακώσεις» (σ.σ. κατά την προσαγωγή τους). Διότι εμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση. Εμποδίζουν την ελευθερία τη δική σας και τη δική μου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr