Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνει την άσκηση βίας σε ανάπηρη γυναίκα στο Α.Τ Ομονοίας

Η ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνει την άσκηση βίας σε ανάπηρη γυναίκα στο Α.Τ Ομονοίας

Τον βασανισμό ανάπηρης γυναίκας στο Α.Τ Ομονοίας αφορά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έρχεται στη δημοσιότητα. Αυτη τη φορά μάλιστα η Αστυνομία το επιβεβαιώνει

Τον βασανισμό ανάπηρης γυναίκας στο Α.Τ Ομονοίας αφορά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έρχεται στη δημοσιότητα για να προστεθεί στις καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο παιδιών του, που είχαν την ατυχία να μένουν στο γειτονικό σπίτι από αυτό που βρισκόταν υπό κατάληψη στο Κουκάκι, στα περιστατικά αστυνομικής αγριότητας στα επεισόδια που ακολούθησαν τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και νωρίτερα για το Πολυτεχνείο, αλλά και τις καταγγελίες πολιτών, συνήθως νεαρών σε ηλικία για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας, ακομη και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Η διαφορά, όμως, είναι, ότι -σε αντίθεση με τα προαναφερόμενα περιστατικά- την επίθεση στην ανάπηρη γυναίκα στο Α.Τ Ομονοίας η Αστυνομία όχι μόνο δεν την αρνείται, αλλά επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση ότι συνέβη.

Ειδικότερα, σε ανακοινωσή που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει ότι «έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργούνται από την πρώτη στιγμή, για περιστατικό το οποίο βγήκε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο, που δείχνει αστυνομικούς να βρέχουν με το λάστιχο της βρύσης μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας».

Η αστυνομία αναφέρει ότι αυτό το γεγονός είχε συμβεί στις 20 Οκτωβρίου και οι αστυνομικοί που εμπλέκονται, εκτός των άλλων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.

Ευτυχώς ήταν εκεί δικηγόρος

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες ξεκίνησαν μετά την αναφορά δικηγόρου, ο οποίος έτυχε να είναι παρών στο περιστατικό και το κατήγγειλε αμέσως.

Ειδικότερα, στη διευκρινιστική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου.»

» Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024